Prethodni članak
Sljedeći članak

[JEDNA OD DIREKTORICA I GOSPOĐA YU) Kinezi od radnika preuzeli vlasnički udio Tehnike

Pretpostavlja se tako da će Tehnika uskoro sudjelovati kao izvođač radova na kineskim ulaganjima u Kumrovcu, točnije, u hotel Zagorje, a moguće i u Krapinske Toplice i pripadajući hotel


Kako piše novac.jutarnji.hr Kinezi su od radnika preuzeli vlasnički udio u poznatoj građevinskoj posrnuloj tvrtci Tehnika. Luxury Real Estate, tvrtka direktora Zvonimira Zlopaše, stekla je 20 posto dionica domaće građevinske tvrtke Tehnika.

Prema prošlotjednoj objavi na Zagrebačkoj burzi, Luxury Real Estate je otkupom gotovo 38 tisuća dionica, procijenjene vrijednosti oko deset milijuna kuna, od Tehnike ESOP, tvrtke kćeri Tehnike, postao najveći pojedinačni dioničar posrnule domaće građevinske tvrtke.

Iako je Luxury Real Estate osnovao Zvonimir Zlopaša, inače član Kinesko-jugoistočnoeuropske poslovne asocijacije, iza tvrtke zapravo stoje kineski ulagači. Prema javno dostupni poslovnim podacima, Luxury je osnovao tvrtku kći Zhongya nekretnine, a pod direktore su upisani Jinxiong Hu, dvojica Hongkonžana Wai Leung Wonga i Yuehua Qija te, hrvatskoj javnosti najpoznatija, kineska poduzetnica Yu Jiang, koja je ovog proljeća punila medijske stupce dok je obilazila Kumrovec. Može se pretpostaviti da je ovaj posredni ulazak Kineza u domaću građevinsku tvrtku zapravo pripremanje terena ili, bolje rečeno, uspostava građevinske baze za kineske nekretninske investicije koje se posljednjih mjeseci najavljuju, piše novac.jutarnji.hr.

Pretpostavlja se tako da će Tehnika uskoro sudjelovati kao izvođač radova na kineskim ulaganjima u Kumrovcu, točnije, u hotel Zagorje, a moguće i u Krapinske Toplice i pripadajući hotel, što su Kinezi također predstavili kao primamljivu investiciju. Inače, Tehnika, koja je zapošljava i veliki broj Zagoraca,sada ima 380 radnika i  već godinama vuče gubitke. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook