Prethodni članak
Sljedeći članak

Jedini licencirani bioterapeut u Hrvatskom zagorju otkrio nam je koliko je bioenergija popularna među Zagorcima i što sve njome liječi

Od 2006. otkada se bavi bioterapijom pomogao je tisućama pacijenata sa svakakvim bolestima


Zbog nepronalaska rješenja u klasičnoj medicini, ali i zbog sve dužih lista čekanja, mnogi se sve više okreću alternativnim oblicima liječenja. Jedan od njih je i liječenje bioenergijom. Za razliku od klasične moderne medicine, koja promatra ljudski organizam kao skup biokemijskih spojeva i reakcija, liječenje bioenergijom mnogo je bliže istočnjačkoj medicini koja uzima u obzir i duhovnu stranu, a liječenje podrazumijeva uspostavljanje ravnoteže unutar organizma. Mnogi bioenergetičari naglašavaju kako se tijekom bioterapije ne dešava ništa paranormalno te da ona zapravo ne izlazi iz okvira ljudske prirode, a njena se učinkovitost na ljudsko tijelo može znanstveno provjeriti priznatim znanstvenim metodama.

Uspostava prirodnog toka bioenergije

Objašnjava nam to i jedini licencirani bioterapeut u Hrvatskom zagorju po metodi Zdenka Domančića, Christian Čulig iz Oroslavja. Bioenergija je, kaže, zapravo životna sila i sastavni dio živih bića. – Kada je ona u disbalansu ili je blokirana, dolazi do bolesti ili smrti. Iskusni bioterapeuti brinu se za uspostavu prirodnog toka bioenergije. Dakle, tijekom terapije, ja sam samo provodnik bioenergije do pacijenta, 'produžni kabel' od energije stvoritelja do samog pacijenta, s jednom jedinom namjerom, a to je pomoći čovjeku – rekao nam je na početku razgovora Čulig, koji je licencu dobio od poznatog majstora bioenergije Zdenka Domančića 2019. godine. Kaže kako se za alternativne metode liječenja zanimao još puno prije nego što je 2006. pogledao dokumentarac o Domančiću, nakon čega se odlučio izučiti njegovu metodu. Otkada se bavi bioterapijom, pomogao je tisućama ljudi u rješavanju psihičkih, fizičkih i duhovnih problema i u tome istinski uživa, a vijest o njemu prenaša se od usta do usta zadovoljnih pacijenata.

Bioenergija 'pokriva' sve bolesti

Ovisno o dijagnozi, prirodi stanja i bolesti, u terapiji koristi razne tehnike. Terapije traju četiri dana za redom, 15 do 20 minuta. – Radi se na cijelome tijelu, odnosno na umu, tijelu i duši, od čega smo svi sastavljeni, nije dovoljno raditi na samo jednom od ta tri segmenta, a ne voditi računa o drugima. U prevenciji je vrlo važna meditacija, mentalna higijena. Do bolesti i problema vrlo često dovodi krivo kombiniranje hrane, a stres je uzrok 80 posto problema – pojasnio je Čulig. Njegovi su pacijenti najčešće oni kojima moderna zapadnjačka medicina, jedina koja je u našoj državi priznata, nije pomogla, dok je manji postotak onih koji osviješteni dolaze najprije k njemu. – To su pacijenti sa svim bolestima, od astme do žučnog kamenca, alergija, tumora, kožnih bolesti, glavobolja, problema s cirkulacijom, leđima, degenerativnim bolestima, autoimunim bolestima, psihološkim ili duhovnim problemima… Svejedno kakav je problem, sve se svodi na balansiranje energije i njezin slobodan protok – pojasnio je. Terapije, iz moralnih, etičkih i zakonskih razloga, ne naplaćuje, no njegovi se klijenti uvijek žele na neki način zahvaliti, često nekom nagradom ili donacijom.

 

Iako je liječenje bioenergijom staro koliko i čovječanstvo, uvijek ima i skeptika. – Zbog neinformirankosti, mnoga su uvjerenja bazirana na krivim pretpostavkama. Ako je čovjek informiran, on će znati da nije potrebno uvjerenje, nego znanje, u što će se uvjeriti i kada iskusi terapiju. Da li netko vjeruje ili ne, a dođe na terapiju, meni to uopće nije bitno, jer je metoda dokazana i funkcionira, vjerovao netko ili ne. Nema tu hipnoze, niti placebo efekta, sve se to može provjeriti znanstveno, što je dokazao i Domančić – kaže Čulig. Dodao je i kako i u Hrvatskoj, za razliku od svijeta, dopuštena samo jedna metoda liječenja. – Ipak, i u Hrvatskoj se sve više u zadnjih 25 godina sluša o bioenergiji. Bilo je i loših iskustava, kvazi iscjelitelja, no obzirom da je jedan od naši kodeksa da ne naplaćujemo terapiju, nitko me ne može optužiti da to radim iz osobne koristi – zaključio je Čulig, koji uz bavljenje bioterapijom proizvodi i koloidno ionsko srebro, kojega smatra jedinim pravim lijekom i kojega bi svi trebali imati u kući, kao prevenciju, ali i pomoć i lijek za sve. Sve o njegovoj metodi te kako možete postati njegovim klijentom možete doznati posjetite li njegovu web stranicu CristianCulig.com.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook