Prethodni članak
Sljedeći članak

JAO! JAO! Pogledajte koliko je napuhao zagorski vikend rekorder! Drugi je pak mislio da ima 'formulu'


Tijekom pojačanog nadzora prometa tijekom proteklog vikenda na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska utvrđeno je ukupno 115 prometnih prekršaja i to: 36 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 10 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, 21 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 48 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u nedjelju, 11. veljače, oko 16 sati, u Švaljkovcu na DC 1, kod 35-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je osobnim automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2,79 promila. Zbog počinjenog prekršaja iz čl. 199., Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 35-godišnjaka slijedi podnošenje Optužnog prijedloga Općinskom sudu u Zlataru s predloženom ukupnom novčanom kaznom od 1 300 eura te zabranom upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Dok je najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena u petak 9. veljače 2024. godine, u Mokricama na A2, od 197 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h. Vozaču je naplaćena novčana kazna.

Izdvajamo i kako je u nedjelju, 11. veljače oko 04,30 sati, u Mihaljekovom Jarku zaustavljen 34-godišnji vozač koji je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,84 promila. 34-godišnjaku je određeno zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva alkohola te je protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenog prekršaja iz čl. 199., Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook