Prethodni članak
Sljedeći članak

JANINE: KUD Lobor izložbom obilježio pola stoljeća


Nakon izuzetno bogatog proteklog vikenda prepunog događanjima, manifestacija „Janine 2023.” koja se održava povodom obilježavanja Dana Općine Lobor, nastavila se u srijedu u Kulturnom centru.

Naime, u centru je otvorena izložba povodom 50. obljetnice KUD-a Lobor, na kojoj je bio prikazan hod KUD-a od samih početaka pa do današnjeg dana. Na otvorenju izložbe prigodnim riječima obratila se predsjednica KUD-a Lobor, Marija Rihtarić, te načelnica Općine Lobor, Ljubica Jembrih.

Mnogo se toga zbilo u 50 godina od kada postoji KUD, pa se tako na izložbi mogla vidjeti priča o Ljetnoj pozornici u Zazidju, ali i o radu puhačkog orkestra koji je dugi niz godina bio najjača sekcija u društvu.
- Imali smo i pregled fašnika, od početka rada KUD-a pa do danas. Na lutkama su bile prikazane najznačajnije maske, od kojih su svakako najvažnije bile mladenka i mladenec – istaknula je predsjednica KUD-a, Marija Rihtarić.

Da KUD ima važno mjesto u društvenom životu Općine Lobor, istaknula je načelnica Općine Ljubica Jembrih.
- Naš KUD ima dugogodišnju tradiciju njegovanja baštine. Na izložbi smo imali priliku vidjeti koliko su toga zapravo napravili tijekom ovih 50 godina i koliko su aktivni u općini, što organizacijom, što sudjelovanjem na svim općinskim manifestacijama. Ovim putem im čestitam na jednoj velikoj obljetnici i hvala im na svemu što čine za naš općinski život. Moram pohvaliti našu suradnju i nadam se da ćemo u istom tonu nastaviti i dalje – poručila je načelnica Jembrih.

Na izložbi su nastupali združeni orkestar KUD-ova Golubovec i Lobor, koji su se predstavili skladbom Minuet od Haydna i skladbom „U slatkoj sanji”. Zajedno s njima, vokalna sekcija KUD-a Lobor otpjevala je pjesme „Oko jedne hiže” i „Hvala ti Bože za ovaj dan'.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook