Prethodni članak
Sljedeći članak

Izvrsni krapinski maturant: Treba samo kontinuirano raditi

Ravnatelj Srednje škole Krapina, Ivica Rozijan, nije krio zadovoljstvo uspjesima i rezultatima učenika, te je naglasio da je izrazito ponosan na sve učenike i na kolegice i kolege koji s njima kontinuirano kvalitetno rade


Danas je u Srednjoj školi Krapina održana podjela svjedodžbi, kojoj je prisustvovala i zamjenica krapinsko-zagorskog župana Jasna Petek, kako bi onim najboljima uručila nagrade u ime Županije. Ove godine, naime, u Krapinsko-zagorskoj županiji svoje je srednjoškolsko obrazovanje devetero maturanata završilo na način da su sve razrede srednje škole završili s prosjekom 5,00, a Županija im je zbog toga uručila nagrade, odnosno, kako je naglasila Jasna Petek, simbolične čestitke od po 2 tisuće kuna, uz druge prigodne poklone.

- Radi se o, zaista, izuzetnim mladim ljudima, koji su svoje znanje, trud i energiju uložili u odličan uspjeh. Ono što mi je posebno drago je što su uspjeli, uglavnom, upisati i svoje željene fakultete. To samo dokazuje da se trud, znanje i zalaganje uistinu isplati. Ovim putem koristim priliku čestitati svim našim maturanticama i maturantima koji su dobro prošli na državnoj maturi i koji su se upisali na željene fakultete. Želim im puno uspjeha u njihovom budućem studiranju, a svima onima koji su završili srednjoškolsko obrazovanje i krenuli na tržište rada, želim uspjeh u traženju njihovog prvog zaposlenja te puno uspjea u radu i životu.

Ravnatelj Srednje škole Krapina, Ivica Rozijan, nije krio zadovoljstvo uspjesima i rezultatima učenika, te je naglasio da je izrazito ponosan na sve učenike i na kolegice i kolege koji s njima kontinuirano kvalitetno rade. -Od ukupno 159 učenika u našoj školi, 86 učenika je barem neki od ispita državne mature položilo s odličnim uspjehom, petero učenika je sve obavezne ispite državne mature s odličnim uspjehom, 18 učenika je s odličnim uspjehom položilo matematiku na A ili B razini, 39 učenika je položilo s odličnim uspjehom engleski jezik na A ili B razini i šest učenika njemački jezik. To znači da se još jednom pokazala kvaliteta i kontinuitet rada naše škole u gimnazijskim, kao i četverogodišnjim strukovnim programima, ne zanemarujući pri tome i trogodišnje, obrtničke programe. Ovime dokazujemo jedan kontinuitet i kvalitetu rada, usmjerenost prem učenicima i njihovim izlaznim kompetencijama iz srednje škole – rekao je Rozijan.

Inače, krapinsku srednju školu ove godine završila su dvojica maturanata koja su sva četiri razreda prošla s prosjekom 5,00. Jedan od njih, Antonio Macan, tehničar za računarstvo, danas je bio spriječen preuzeti županijsku nagradu jer je u isto vrijeme primao nagradu u Zagrebu, obzirom je na državnoj maturi ispit iz informatike riješio sa 100% točnih odgovora. No, zato je tu bio njegov kolega, Lovro Kurtušić, koji je s 5,00 završio sve razrede krapinske matematičke gimnazije. – Treba samo kontinuirano raditi. Kontinuirani rad je najbitniji. Na državnoj maturi sam isto prošao dobro, imao sam iz svega odličan, osim iz hrvatskog jezika, gdje sam postigao vrlo dobar uspjeh. No, važno je da sam upisao željeni fakultet, odnosno, Fakultet strojarstva i brodogradnje na Sveučilištu u Zagrebu – rekao je Lovro te dodao da mu puno znači današnja nagrada, budući ona dokazuje da Županija cijeni trud i uspjehe učenika.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook