Prethodni članak
Sljedeći članak

Izvrsna Straža do velikih 5:1 na korak do 4. NL središte


Nakon završetka sezona u 1. zagorskoj ligi, prošli je tjedan trebao ponuditi odgovor na i te kako važno pitanje, a to je koliko će klubova Zagorje imati naredne sezone u 4. NL središte. Za to mjesto borila se Straža, uvjerljivi pobjednik 1. zagorske lige. A protivnik vrlo zahtjevan, Ogulin. Jer ako kažemo za Stražu da je bila uvjerljiva, što tek reći za Ogulin, koji je osvojio u 27 kola, trokružnog natjecanja sa 10 ekipa čak 68 bodova, 13 više od Slunja, od kojega je inače u zadnjem kolu izgubio 1:4. Posebno je impresivna i gol razlika Ogulina 127:39, s tim da je Patrik Poljak zabio čak 64 gola. No, na žalost Ogulina, na Poljaka se nije moglo računati u obje utakmice, a prvu su preskočili i kartonirani J. Barko i D. Cindrić. No i Straža je bila oslabljena, bez ozlijeđenih Žoleka, Špoljara i Pavića i Davida Janžeka, koji je baš u isto vrijeme imao ispit na fakultetu. Ždrijeb je htio da se prva utakmica igra u srijedu u Humu na Sutli.

 Borna Vidiček za velikih 2:0

 S obzirom na veliku vrućinu, obje ekipe zavrjeđuju veliki respekt za prvih 45 minuta. Zasluženo ih je dobila Straža sa 2:0, no i gosti su imali svoje prigode, a najopasnije su prijetili u 18. i 26. minuti. U prvoj situaciji Mario Puškarić je prošao po desnoj strani ušao u kazneni prostor i pucao, a lopta se malo odbila od bloka i išla preko Ivana Novaka, koji krajnjim naporom ju odbija u stativu. No, nakon toga se odbija do Josipa Matovine, koji puca sa 5 metara, ali u blok. Ni tu nije kraj opasnosti, jer se lopta odbija do Marka Poljaka na lijevoj strani, koji ubacuje pred gol, ali jako blizu Novaka. U 26. minuti Borna Strgar je povukao loptu od centra i kada je stigao na 25 m puca neugodno od zemlje, ali Novak je siguran. S druga strane Straža više prilika. Već u 8. minuti Igor Cigrovski  nabacuje iz kornera Dino Jutriša preskače loptu, a Tin Brezinščak puca u blok. U 20. minuti Dennis Krsnik ubacuje s lijeve strane, obrana loše reagira i lopta dolazi do Borne Vidičeka. Kao da ga je malo iznenadila, pa je uslijedio udarac na prvu, koji golman Valentino Zorkić izbacuje u korner. Nakon tog kornera Igor Križanec super skače i puca pored Zorkića, ali s crte izbacuje Igor Salopek.

 U 23. minuti Karlo Leško daje za Krsnika na desnoj strani, ovaj nabacuje na Jutrišu, koji je samo okrznuo loptu. U 29. minuti Straža dolazi do vodstva. Borbeni domaćini na centru su oduzeli jednu loptu, Vidiček je dodatnim klizećim startom gurnuo ju za Leška, koji osvaja par metara i daje povratnu za Vidičeka, a ovaj rutinirano vara jednog igrača i šalje loptu u mrežu za 1:0. Odmah u 29. minuti Jutriša se probio po desnoj strani i pucao sa 15 metara iskosa, ali pored gola, a u 34. minuti Brezinščak prima loptu na lijevoj strani i traži Vidičeka, od kojeg je ipak brži Salopek. No, u 35. minuti Vidiček se opet našao na pravom mjestu. Nakon kornera činilo se da su gosti otklonili opasnost, no lopta se odbija na nekih 12-13 metara iskosa s desne strane baš na Vidičeka, koji iz prve puca i pogađa za 2:0. I za kraj prvog poluvremena, u 40. minuti lijepa akcija na lijevoj strani, koju su skombinirali Krsnik i Vidiček, ali je Krsnik možda mogao pucati u završnici a ne davati za Jutrišu, koji je pucao preko gola, a bio je i u zaleđu. No, sve u svemu, vrlo dobrih 45 minuta Straža je završila sa lijepih 2:0

 Sjajna Straža u nastavku do 5:1

I u nastavku prva prijeti Straža, u 51. minuti, kada je Zorkić obranio dobar udarac Strabića sa 20 metara, a u nastavku akcije Vidiček je pokušao iz voleja, ali je promašio. No, u 53. minuti Borna se prometnuo u asistenta. Probio se po desnoj strani i dao skroz na drugu stranu po zemlji, gdje je bio sam Strabić i lagano poentirao za 3:0. No, u 55. minuti Ogulin smanjuje. Pred gol se za loptu izborio Puškarić i pao nakon kontakta sa Novakom, a sudac Bertol pokazao je na bijelu točku. Siguran sa 11 metara bio je Poljak.

No, nisu se gosti dugo radovali. Već u 63. minuti jedna oduzeta lopta u svojoj polovici i duga lopta pred gol Ogulina, završila je u nogama Brezinščaka, koji se lijepo okrenuo na 10 metara, nakon čega ga Aleksandar Ivošević ruši, pa je to kazneni udarac i za domaćine. Vrlo siguran je Leško koji u 64. minuti šalje Zorkića u jednu a loptu u drugu stranu za 4:1. Već u slijedećoj minuti Jutriša je pokušao sa 20 metara iskosa sa lijeve strane, ali preko gola.

 

U 70. minuti opasno se po domaćine prema golu spustio Poljak, ali ga je ipak na 15 metara Cigrovski nekako uspio zaustaviti. Na drugoj strani u 72. minuti Vidiček prima prsima jednu tešku loptu u srcu kaznenog prostora, i dobro ju čuva i čeka izglednu poziciju, a na kraju nailazi Jutriša i puca vrškom kopačke, pored gola. U 78. minuti po akcija na svakoj strani, koja je završila udarcem. Najprije je na povratnu loptu sa 20 metara za goste natrčao Josip Veselić i pucao po zemlji, a Novak obranio, da bi na drugoj strani pucao sa 20 metara Jutriša, a Zorkić obranio. U 83. minuti duga lopta na desnoj strani za Jutrišu, koji vraća za Marija Serdara, koji pak ubacuje na Strabić, čiji udarac završava u bloku. U 84. je super iz daljine pokušao Leško, ali malo preko gola. A onda potez utakmice u 85. minuti. Leško s centra prolazi par metara daje za Davida Draškovića, koji ostavlja loptu opet za Leška, a ovaj fantastično sa 30 metara pogađa uz samu stativu za velikih 5:1. Zadnja prijetnja gostiju u 90. minuti, kada je Puškarić iščeprkao jednu loptu na desnoj strani i pucao pored gola.

Miljenko Kunštek, trener NK Straža: ''Važnost utakmice je sputala moje dečke u prvih 15 minuta i malo smo ušli u grč. Tu je Ogulin imao dvije izglede prilike. No, potom čim smo se malo digli, kad nam je stigla prva prilika, sve je išlo lako, pokazali smo svu lepršavost koja nas je krasila i u 1. zagorskoj ligi ove sezone i stigli smo do pobjede 5:1.

 

Davor Cindrić, trener NK Ogulin: ''Domaćin je iskoristio svoje prilike, mi smo promašili 4 izvrsne šanse, domaćini su sve svoje zabili, a i imali su nešto više od igre. No, još se igra jedna utakmica i kada nam se vrate 2-3 igrača, vidjet ćemo''

 

STRAŽA – OGULIN 5:1 (2:0)

HUM NA SUTLI: igralište NK Straža, SUCI: D. Bertol (Zagreb), I. Havranek (Zagreb), G. Baršić (Zagreb), A. Hrgović (Zagreb)

STRIJELCI: 1:0 Vidiček 29, 2:0 Vidiček 35', 3:0 Strabić 53', 3:1 M. Poljak 55' (11m), 4:1 Leško 64' (11m), 5:1 Leško 85'; Žuti karton: Strabić (Straža) 70' (preoštar start)

STRAŽA: Novak, Serdar (P: Miklaužić 90+1'), Krsnik, Cigrovski, Drašković, Strabić, Brezinščak (Artić 90+1'), Leško, Jutriša, Križanec, Vidiček; TRENER: M. Kunštek

OGULIN: Zorkić, Brozović (Rendulić 67'), Ivošević, I. Salopek, Grdić (I. Cindrić 46'), Strgar, Puškarić, M. Poljak, Matovina, Veselić, B. Salopek (Domitrović 90'); TRENER: D. Cindrić

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook