Prethodni članak
Sljedeći članak

[IZVJEŠTAJ S TEKME] Uvjerljivo Oroslavje napunilo mrežu Omladinca

1. ŽNL 12. kolo: Oroslavje – Omladinac 8:0


U 12. kolu 1. zagorske lige Oroslavje je dočekalo posljednji Omladinac. Domaćini favoriti, no nije im se lijepo prisjetiti kola prije, kada su poraženi kod Klanjca 1:6. Omladinac je također poražen kolo prije 1:4 od Stubice. Iako je ekipa iz Dubrovčana u ovu utakmicu ušla bez pobjede, sa tek jednim bodom, bilo je utakmica u kojima je nedostajalo jako malo.

U 5 minuta Oroslavje do 3-0

 Zapravo smo vidjeli vrlo neobično prvo poluvrijeme. Kada bi izvadili period od 14. do 19. minute, bila je to ravnopravna borba. No, u tih 5-6 minuta Oroslavje je iskoristilo slabe reakcije obrane i došlo do nedostižnih 3:0. Prvi su inače zaprijetili gosti, u 5. minuti kada se Valentino Vrabec probio po lijevoj strani, nabacio u sredinu, gdje je Martin Sinković izbio glavom, ali samo do Pinheira koji puca iz prve, ali ''krivom'' nogom pored gola. Oroslavje je uzvratilo u 7. minuti kada je Nikola Grgec dao dugu loptu za Marija Šimića, koji sa 13 metara iskosa puca pored gola. A onda kreće plodno razdoblje domaćina. U 14. minuti nakon gužve i odbijene lopte, Matko Bjelčić sa 18 metara lobom pogađa za 1:0. U 17. minuti Bjelčić bježi obrani, smiruje dugu loptu i puca.

Tomislav Pinko brani, ali se lopta odbija do Lea Tuđe, koji gura u šansu Nevena Piškovića, koji pak sa desne strane sa 10 metara pogađa za 2:0. U 19. minuti opet jedna lopta prebacuje obranu gostiju, Tuđa u zaleđu ostaje pasivan, pa iz drugog plana dolazi Mario Šimić i izbija sam pred Pinka i pogađa za 3:0. Nakon toga do odmora bolji gosti, ali bez gol učinka. U 24. minuti Vrabec se probio s lijeve strane u kazneni prostor, nabacio, a obrana izbija u korner, nakon kojeg je opet gužva, ali bez udarca. U 27. minuti nakon kornera Pinheiro pokušava škaricama, ali ne zahvaća dobro loptu. U 32. minuti jedna ubačena lopta gostiju odbila sa na rub kaznenog prostora, gdje iz prve volej udarcem puca Pinheiro, ali Hrvoja Hursa odlično brani. Oroslavje ima slobodnjak na 18 metara po sredini u 36. minuti, ali Sinković puca u živi zid, pa odbijenu loptu pored gola. U 40. minuti nakon kornera za goste lopta je izbijena na 20 metara, gdje je Vrabec koji puca ali visoko pored gola. U 42. minuti Vrabec je osvojio jednu loptu na lijevoj strani uz rub kaznenog prostora, daje na 16 metara u sredinu, gdje Pinheiro ostavlja za Nikolu Lojnu, koji puca pored gola. I na kraju u 45. minuti Pišković osvaja dosta prostora i nalazi na desno strani samog Nikolu Šalkovića, koji puca malo iskosa ali Pinko brani.

 U nastavku Oroslavje do super uvjerljive pobjede

 Nastavak Oroslavje otvara odmah golom, nakon kojega gosti potpuno padaju, pogotovo u obrani. U 47. minuti po desnoj se strani probio Bjelčić kroz razrijeđenu obranu, dao u sredinu, gdje prvi do lopte dolazi Matija Hursa i po zemlji šalje loptu u mrežu ispod novog golmana Martina Žigmana. Opasno je pred golom gostiju i u 52. minuti, kada Tuđa kliže na jednu loptu pred Žigmanom, ali golman Omladinca dolazi prije i odbija do Piškovića koji pogađa vanjski dio mreže. U 55. minuti prijeti Omladinac. Lojna je osvojio dosta prostora na sredini, dao desno za Vrabeca, koji puca pored Hurse, ali i tik pored gola. U nastavku ulazi Hrvoje Štrok za domaćine, i u 58. minuti dobiva jednu loptu na lijevoj strani, nabacuje, a na drugoj stativi opet je Hursa najbrži i pogađa za već 5:0. U 61. minuti Štrok nalazi Tuđu na 5-6 metara od gola, ali Tuđa kod prijema ne reagira najbolje, pa loptu hvata Žigman. U 63. minuti već je 6:0. Hursa se probio po desnoj strani, ušao u kazneni prostor i kada se očekivalo nabacivanje na Tuđu, Hursa puca i pogađa za 6:0.

U 65. minuti Mario Šimić se probio u kazneni prostor s desne strane, okrenuo se, prevario dva igrača i dao za samog Tuđu, koji sa 3-4 metra gura loptu u mrežu za 7:0.  Gosti u 70. minuti imaju slobodan udarca, no Hursa lagano brani udarac Vrabeca sa 25 metara iskosa. U 75. minuti napad gostiju po desnoj strani vuče Emanuel Belina, daje u kazneni prostor za Pinheira, koji puca po zemlji, ali Hursa lagano brani. U 79. minuti M. Šimić je pobio lijevu stranu, dao na drugu stranu za Hursu, koji ukazi u kazneni prostor, puca iskosa, ali Žigman lijepo brani, tj. odbija u korner, nakon kojega lopta pada na 2 metara od gol crte, ali obrana opet izbija u korner. Nakon tog kornera i gužve, lopta završava u autu, nakon kojega slijedi ubacivanje na Hursu, koji malo prebacuje gol. U 89. minuti Štrok ubacuje s lijeve strane, a Tuđa skače i pogađa za konačnih 8:0.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook