Prethodni članak
Sljedeći članak

Izmislili bolest pa novcem od pomoći kupili novi auto

Dokaže li im se krivnja, sav novac morat će vratiti uplatiteljima kojih ima gotovo tisuću


Podignuta je optužnica protiv muškarca (37) i njegove djevojke (22) koje se tereti da su lažima o njegovoj bolesti od ljudi izvukli velik novac.

Riječ je o poznatom slučaju iz 2018. godine u kojem je djevojka pokrenula humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za dečka. Dvojac je izmislio da dečko boluje od leukemije i da mu treba 770.000 kuna za presađivanje koštane srži, piše Danica.hr.

Na tu priču nasjelo je stotine ljudi, poduzeća i ustanova. Novac je uplatio i poznati nogometaš Vedran Ćorluka, ukupno 35.000 kuna, Zlatko Dalić se pridružio s 3000 kuna, a bio je tu i Marko Grubnić te druge poznate osobe i poduzetnici.

Istraga je pokazala kako su ukupno prikupili oko 31.000 eura te tim novcem kupili novi automobil – vw golf sedmicu! Potvrdio je to vijećnik u njihovoj Općini Dubravica, mjestu na samoj hrvatsko-mađarskoj granici.

On ih je na benzinskoj zatekao s tim automobilom i zaključio: “Pa oni nigdje ne rade, to su sigurno kupili od novca iz humanitarne pomoći”. Tako se klupko počelo odmatati.

Ovih je dana protiv prevarantskog dvojca podignuta optužnica. Tijekom istrage branili su se šutnjom. Dokaže li im se krivnja, sav novac morat će vratiti uplatiteljima kojih ima gotovo tisuću.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook