Prethodni članak
Sljedeći članak

Izložba slikarice Iris Mihatov Miočić suvremeni je likovni prikaz najvećih hrvatskih duhovnih velikana

U Brestovcu Orehovičkom u četvrtak je otvorena izložba "Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“


U četvrtak je u prostorima OŠ Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom otvorena likovna izložba "Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“, autorice Iris Mihatov Miočić, akademske likovne umjetnice iz Zadra.

U svečanom programu povodom otvorenja izložbe uz autoricu su se prisutnima obratili rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa iz Karlovca, mons. Antun Sente ml., Stanko Špoljarić, povjesničar umjetnosti, Zdenko Kobeščak, ravnatelj škole, Josip Ban, orehovički župnik te Darko Ban, načelnik Općine Bedekovčina. Svi govornici izrazili su zadovoljstvo što je ova izložba na proputovanju Hrvatskom svoje mjesto pronašla i u Brestovcu Orehovičkom.

Izložbu je otvorio fra Jure Šarčević, OFM Cap, promicatelj štovanja svetog Leopolda Bogdana Mandića zaštitnika župe Orehovice, čiji se Dan župe slavi u petak, 12. svibnja. Program je vodila dr. sc. Tanja Baran, predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „ Dr. Stjepan Kranjčić“, koja je, uz Nacionalno svetište sv. Josipa iz Karlovca, ujedno i organizator izložbe.

U glazbenom dijelu programa nastupili su Iva Bejuk, učiteljica glazbene kulture i Lana Kolarić, učiteljica fizike s pratnjom te učenici brestovečke osnovne škole. Ova izložba proputovala je dosad dobar dio „Lijepe naše“, a u Brestovcu Orehovičkom moći će se razgledati sljedeća tri mjeseca.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook