Prethodni članak
Sljedeći članak

Izgradnja vatrogasnog doma s poligonom za vježbu vatrogasaca prijavit će se na mjeru 7.4.1.

Općinsko vijeće Krapinskih Toplica održalo je svoju 11. sjednicu na kojoj se raspravljalo o nekoliko važnih točaka


Protekle je srijede održana 11. sjednica Općinskog vijeća Krapinskih Toplica na kojoj je prisustvovalo 13 od 15 vijećnika. Prva od točaka o kojoj se raspravljalo bila je izmjena Odluke o davanju koncesije o obavljanju javne usluge prikupljanja komunalnog otpada te prijedlog izmjene cjenika za obavljanje usluge prikupljanja komunalnog otpada.

Izmjene cjenika o otpadu

Načelnik Ernest Svažić objasnio je kako se, po pitanju zbrinjavanja otpada, Općina već dulje vrijeme prilagođava promjenama regulative. – Ugovorom s Eko Florom nije bilo obuhvaćeno i zbrinjavanje biorazgradivog otpada, što prema novim regulativama mora biti, pa je to dodano i to je ta izmjena. Što se tiče cijena, ona se neće povećati za one koji će imati tri odvoza komunalnog i jedan odvoz selektiranog otpada. Bit će tu i mogućnost da oni koji imaju manje odvoza imaju i niže cijene, a za neka samačka domaćinstva bit će u mogućnosti uzeti i manje kante od 80 litara – objasnio je Svažić. Predsjednik vijeća Zvonko Očić predstavio je i Sanju Cesarec, predstavnicu Eko Flora koja je odgovarala na pitanja vijećnika. Antun Zupanc (SDP) pitao je Cesarec koliko će poskupiti odvoz konkretno. – Ako se kanta za komunalni otpad iznese četiri, a ne tri puta, povećanje će biti oko 4 kune – objasnila je. Točka je prihvaćena s većinom glasova za. Suzdržani su bili članovi SDP – ove oporbe.

Poligon za vatrogasce

Jedna od važnijih točaka bila je i davanje suglasnosti za prijavu projekta 'Izgradnje zgrade vatrogasnog doma s poligonom za vježbu vatrogasaca'. Načelnik je objasnio kako su projektna dokumentacija i građevinska dozvola spremne, ali i da se uskoro raspisuje natječaj za mjeru 7.4.1 na koju se taj projekt može prijaviti. Zamjenik načelnika i voditelj samog projekta, ujedno i predsjednik općinske Vatrogasne zajednice, Vladimir Huzak rekao je kako je projektna vrijednost same izgradnje oko 8,7 milijuna kuna. – To je odlična stvar i za naših pet vatrogasnih društava, ali i za cjelokupnu zajednicu. Ova suglasnost Vijeća je jedan od zadnjih koraka prije prijave i nadamo se da ćemo ostvariti sufinanciranje – istaknuo je Huzak, a svi su vijećnici jednoglasno prihvatili tu odluku. Na adresu Općine stigla su i dva zahtjeva za oslobađanje što poreza, što plaćanja komunalne naknade. Tako je Presečki grupa tražila ukidanje naknade za korištenje autobusnog stajališta što Vijeće jednoglasno nije prihvatilo. Nije prihvaćen ni zahtjev Doma zdravlja za oslobađanje od plaćanja komunalne naknade. – Tako bi se sad mogle javiti i bilo koje druge tvrtke i ustanove, a mi zaista imamo simbolične komunalne naknade. Mislim da će veća korist za Dom zdravlja projekt koji imamo u pripremi o uređenju čitavog tog područja te da ćemo time više pridonijeti – naglasio je Svažić. Valja reći da su za oslobađanje komunalne naknade bilo troje vijećnika SDP – a.

Načelnik Svažić na kraju je sjednice istaknuo kako je razgovarao sa Specijalnom bolnicom za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice oko uređenja međe prema groblju. Naime, kroz razgovore s projektantima došlo se do ideje da se napravi ozelenjeni kaskadni zid, no za to je potrebno još nekoliko metara bolničke zemlje.

– Oni su spremni nama ustupiti taj dio zemlje u zamjenu za nekoliko parkirnih mjesta koja će se tamo uređivati. Prijedlog je da imaju pet besplatnih parkirnih mjesta, a dosada su imali tri – istaknuo je načelnik. Predsjednik Vijeća Zvonko Očić predložio je da Vijeće glasa i za taj prijedlog što su oni prihvatili i jednoglasno donijeli odluku.

Pitanja

Na kraju sjednice vijećnici su postavili i nekoliko pitanja. Tako je Ivan Kolar rekao kako se nakon asfaltiranja u maloerpenjskom naselju Golubići nisu postavili prometni znakovi za što mu je načelnik rekao da će se svakako povjeriti, a vijećnik Vladimir Huzak istaknuo je da je u odvojku ulice prema Peri Mužeku signalizacija krivo postavljena pa je rečeno kako će se i to provjeriti. Vijećnik Josip Martinec istaknuo je kako je raskrižje prema Tuheljskim Toplicama vrlo problematično, a da bi bilo dobro postaviti i prometnu signalizaciju prema Bellvueu. Načelnik mu je odgovorio kako je to u ingerenciji Hrvatskih cesta te kako je prema njima apelirano vezano uz nekoliko problema. – Prvi je upravo signalizacija na kritičnim mjestima poput ovog koje vi spominjete, drugo je da se poboljša označavanje mjesta na tabla od Zagorske magistrale do općine, a treće je rekonstrukcija Zagrebačke ulice – naglasio je Svažić. Nada Hršak načelnika i vijeće upoznala je s problemom kanala u Klokovcu koji pri jačim kišama poplavi dvorišta i kuće, a načelnik je obećao izlazak na teren.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb do 06:00 sati ujutro, zbog pregleda tunela, prekinut je promet od čvora Delnice do čvora Oštrovica u smjeru Rijeke. Obilazak je starom cestom (DC3). U smjeru Zagreba vozi se nesmetano. Kroz tunel Učka do 05:0...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program