Prethodni članak
Sljedeći članak

Izgradnja mrtvačnice kapitalni je projekt u Zagoskim Selima, u fazi je izdavanja građevinske dozvole

Projekt izgradnje dječjeg igrališta u Poljani Sutlanskoj planira se realizirati u prvoj polovici 2021. godine, a trenutno je u fazi priprema postupka javne nabave


U Općini Zagorska Sela brojni su planovi za ovu godinu. Kako doznajemo od načelnice Ksenije Krivec Jurak, najznačajniji projekti koji se planiraju u 2021. godini su izgradnja mrtvačnice u Zagorskim Selima u iznosu od 600.000,00 kuna, sanacija klizišta uz nerazvrstane ceste iz programa Hrvatskih voda u iznosu od 550.000,00 kuna (klizišta kod vatrogasnog doma u Poljani Sutlanskoj i Zagorska Sela – Žnidarec), uređenje poučne staze u Bojačnom u iznosu od 600.000,00 kuna (mjera 8.5.2. Programa ruralnog razvoja), energetska obnova zgrade kulturnog centra u Zagorskim Selima u iznosu od 500.000,00 kuna te pojačano održavanje (asfaltiranje) nerazvrstanih cesta u Brezakovcu u iznosu od 250.000,00 kuna.

Kapitalni projekt

- Projekt izgradnje dječjeg igrališta u Poljani Sutlanskoj planira se realizirati u prvoj polovici 2021. godine, a trenutno je u fazi priprema postupka javne nabave. Vrijednost projekta je 290.000,00 kuna, a financira se iz Programa ruralnog razvoja. Vezano uz sanaciju klizišta u Poljani Sutlanskoj i Zagorskim Selima, planiramo ih sufinancirati iz programa Hrvatskih voda za sanaciju klizišta uz nerazvrstane ceste. Projekt izgradnje nove mrtvačnice je trenutno u fazi izdavanja građevinske dozvole, a smatramo ga kapitalnim projektom za naše mještane – kaže načelnica Krivec Jurak.

Godinu započinje s nadom

- Godinu započinjemo s nadom da ćemo uspjeti realizirati planirano i da će epidemija COVIDA-19 posustati kako bi mogli ostvariti planirane prihode. Želja nam je svakako da uspijemo ostvariti sufinanciranje iz natječaja i javnih poziva kao bi mogli povećati izvorna proračunska sredstva i završiti planirane projekte – zaključuje načelnica Općine Zagorska Sela.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook