Prethodni članak
Sljedeći članak

[IZABRANA NOVA PREDSJEDNICA UDRUGE SVETA ANA] 'U svakom trenu roditelji mi se mogu obratiti sa svojim problemima'

Mateja Posarić nova je predsjednica Udruge Sveta Ana za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom KZŽ


Udruga Sveta Ana” za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom Krapinsko – zagorske županije, ima novo vodstvo. U društvenom domu u Markušbrijegu održana je izvanredna izborna skupština na kojoj je za novu predsjednicu izabrana Mateja Posarić. Iz privatnih razloga te nemogućnosti obnašanja funkcije dosadašnji predsjednik Matija Mikulčić podnio je ostavku. Za tajnicu udruge izabrana je Nikolina Vugrek.

Novoizabrana predsjednica Mateja Posarić obratila se prisutnima i zahvalila na iskazanom povjerenju. Istaknula je da joj se u svakom trenu mogu roditelji obratiti sa svim vrstama problema i pozvala okupljene na nastavak dobre suradnje te naglasila da će udruga nastaviti dosadašnji rad i razvoj.

Dosadašnji predsjednik podnio je izvješće o radu, u kojem se navodi da udruga nastavlja s projektom “Asistent i ja za kvalitetniju budućnost”, financiran od strane Europskih strukturnih fondova do 30. studenoga 2020. uz 16 osobnih asistenata, osigurana je pomoć osobama s najtežim oblicima invaliditeta te osobama s intelektualnim oštećenjima. U prvih 6 mjeseci 2019. godine u kabinetu za radnu terapiju pruženo je 720 individualnih terapija.

U logopedskom kabinetu odrađeno je 1.000 terapija, dok je u kabinetu za fizikalnu terapiju odrađeno 1.007 terapija. U lipnju je završen projekt Ministarstva znanosti i obrazovanja „Pomoćnik i ja zajedno“ za šk. god. 2018/2019, za 7 učenika. Prijavljen je za novu šk.god. 2019/2020 za 10 učenika, a rezultati se očekuju ovih dana. Provodi se program igraonice općeg tipa verificirane od Ministarstva znanosti i obrazovanja. Nastavljena je suradnja s lokalnim upravama, županijom i osnovnim i srednjim školama. Predstavnici Hrvatske udruge radnih terapeuta prezentirali su projekt CP – rana intervencija koji je pokrenut s ciljem povećanja kompetancije obitelji stručnjaka i odraslih osoba s cerebralnom paralizom. U suradnji s HURT-om i ortho medical difffusion iz Italije udruga je organizirala edukativnu radionicu abbracio koja je ujedno i prva edukativna radionica u udruzi koja je bodovana od strane hrvatske komore zdravstvenih radnika. 

Projekt neovisnog življenja uz partnerstvo organizacija Portugala, Španjolske, Francuske i Hrvatske – udruga je zajedno s HURT-om odradila validacijske radionice koje su uključivale seriju od 6 modula koji je pripremljen tijekom erasmus + IDPLiving projekta na način koji je primjeren potrebama izazovima i ciljevima članove naše udruge. Dogovorena je i daljnja suradnja te provedba IDPLiving treninga od rujna 2019. do svibnja 2020.godine u sklopu redovnih programa udruge. - Udruga je sudjelovala na predstavljanu projekta IDPLiving u Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko moslavačke županije Mala kuća. - ESF – Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici –faza I – prijavljen je projekt za provođenje terapija, opremanje i rad senzorne sobe, te poludnevni boravak čiji rezultati se čekaju. Novoizabrana predsjednica Mateja Posarić obratila se prisutnima i zahvalila na iskazanom povjerenju. Istaknula je da joj se u svakom trenu mogu roditelji obratiti sa svim vrstama problema i pozvala okupljene na nastavak dobre suradnje te naglasila da će udruga nastaviti dosadašnji rad i razvoj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook