Prethodni članak
Sljedeći članak

Iza dojava o bombama u školama stoji klinac


Zagrebačka policija je objavila da je uhitila maloljetnika koji je lažno dojavio o postavljenim eksplozivnim napravama u tri škole na Trešnjevci i zdravstvenoj ustanovi u Klaićevoj ulici.

U policiji otkrivaju da su jučer između 12.35 i 13.20 na e-mail adresu zaprimili dojave o mogućim postavljenim eksplozivnim napravama u tri obrazovne ustanove na području Trešnjevke - na Selskoj cesti, Horvaćanskoj cesti i u Ulici Davorina Bazjanca te u zdravstvenoj ustanovi u Klaićevoj ulici.

Policija svaku zaprimljenu informaciju ili dojavu o mogućim postavljenim eksplozivnim napravama uzima krajnje ozbiljno i s oprezom te se žurno obavljaju provjere na terenu, a tako je bilo i u ovim konkretnim slučajevima, navode u priopćenju.

Odmah nakon zaprimanja dojava, dodaju, policajci su krenuli na mjesto događaja, obavili pregled te nisu potvrdili njihovu istinitost.

Maloljetna osoba koja se dovodi u vezu s tim lažnim dojavama, malo prije 15 sati u prisutnosti majke privedena je u službene prostorije zbog utvrđivanja svih okolnosti i provođenja kriminalističkog istraživanja, priopćila je policija.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook