Prethodni članak
Sljedeći članak

Iz Ministarstva kulture u Zagorje stiže više od 3 milijuna kuna za ovu godinu

Najveći iznos potpore, milijun kuna, dobiva Grad Zlatar za nastavak rekonstrukcije i dogradnje Sokolskog doma


Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavilo je rezultate natječaja odnosno odobrene programe investicijskih potpora u 2020. godini. Među njima su i neki programi u Krapinsko – zagorskoj županiji.

Gradu Zlataru odobreno je tako milijun kuna za rekonstrukciju i dogradnju Sokolskog doma u Zlataru. Gradska knjižnica i čitaonica Antun Mihanović Klanjec dobit će 10 tisuća kuna za informatičku opremu za odjel za djecu i mlade, Gradska knjižnica Krapina dobiva 45 tisuća kuna za sanaciju krovnih i podrumskih prozora na zgradi Gradske knjižnice Krapina, a Gradska knjižnica Pregrada dobit će 10 tisuća kuna za nabavu informatičke opreme za Gradsku knjižnicu Pregrada.

Muzeju grada Pregrade Zlatko Dragutin Tudjina odobreno je 150 tisuća kuna za adaptaciju zgrade muzeja i knjižnice u Pregradi za pristup osobama s invaliditetom. Narodna knjižnica Hum na Sutli dobiva 10 tisuća za nabavku informatičke opreme. Novac stiže i u nekoliko zagorskih općina. Općina Krapinske Toplice dobiva 300 tisuća kuna za opremanje kino dvorane u sklopu Doma kulture u Krapinskim Toplicama, Općina Kumrovec dobit će 500 tisuća kuna za adaptaciju društvenog doma u Kumrovcu, za adaptaciju društvenog doma u Loboru Općina Lobor dobiva 100 tisuća kuna, a Općini Marija Bistrica stiže 250 tisuća kuna za opremanje gledališta Doma kulture u Mariji Bistrici.

Pučko otvoreno učilište Donja Stubica dobit će 30 tisuća kuna za opremanje dječjeg odjela knjižnice, a Pučko otvoreno učilište Krapina dobiva 300 tisuća kuna, od čega 200 tisuća za kino opremu, a 100 tisuća za sanaciju krova zgrade POU Krapina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook