Prethodni članak
Sljedeći članak

Istrijani kupili Terme Jezerčica, najavili gradnju novog hotela!

Jedne od najvećih hrvatskih termi, one u Donjoj Stubici, prodane su tvrtki Rudan d.o.o. iz Žminja


Popularno odmaralište Terme Jezerčica iz Donje Stubice, jedne od najvećih hrvatskih termi, od nedavno imaju novoga vlasnika. Terme je kupila tvrtka Rudan d.o.o. iz Žminja, lider na tržištu u projektima  energetske učinkovitosti na temelju kojih se ostvaruju značajne uštede vode, energije i ostalih energetskih resursa.

U planu intenzivna ulaganja

Da je istarska tvrtka od početka listopada upisana kao jedini vlasnik Termi Jezerčica, potvrdio nam je direktor Termi Elvis Pavleković te je u ime novih vlasnika najavio velika ulaganja u proširenje smještajnih kapaciteta i vodenog parka. – Unatrag godinu dana intenzivno se radilo na traženju kupaca. Bilo je nekoliko interesenata, a onda se kao najboljom opcijom za prijašnje vlasnike pokazala tvrtka Rudan d.o.o. iz Žminja, lider u projektima energetske učinkovitosti te vlasnici nekoliko hotela na Jadranu. Terme Jezerčica vide kao cjelogodišnji turizam, osobito nakon proširenja kapaciteta izgradnjom novog hotela, dodatnim sadržajima i proširenjem vodenog parka – rekao je Pavleković, dodavši kako se na tim projektima već aktivno radi. Plan je odraditi još jednu ljetnu sezonu, a nakon toga, u rujnu 2022. kreće rušenje starog objekta hotela te izgradnja novog s puno većim smještajnim kapacitetima, modernim kongresnim centrom i multimedijalnom dvoranom.

Elvis Pavleković, direktor Termi Jezerčica

Odlično poslovanje

– Osim novog hotela, proširit će se i vanjsko kupalište i dio unutarnjeg vodenog parka, napraviti jedan poluotvoreni bazen te dodatni sadržaji. Plan je da sve bude gotovo do lipnja 2023. godine – pojasnio je Pavleković, dodavši kako je ovim najavama itekako zadovoljno lokalno stanovništvo, ali i zaposlenici kojima je novi vlasnik povisio plaće, a nove je povišice najavio i za daljnje razdoblje. Nove će investicije i gradnje zasigurno otvoriti i nova radna mjesta što je itekako pozitivna najava i dodatni kvalitetni sadržaj i ponuda za još bolje poslovanje Termi, koje odlično posluju i u ova pandemijska vremena. Da nije bilo lockdowna, i 2020. godina bila bi bolja, no i ovako su zadovoljni, osobito zato jer je 2021. rekordna i po broju gostiju i prihodima. Trenutno su na 80 posto popunjenosti, a kapaciteti se i dalje pune planski, što je odlična najava za kraj godine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook