Prethodni članak
Sljedeći članak

INVESTICIJA 2 MILIJUNA KUNA: 'Ovim projektom smo riješili jedan gorući problem koji nam se je javljao kroz godine'

Kod Osnovne škole August Cesarec u Krapini održana je konferencija na temu radova na krovištu škole


Kod Osnovne škole August Cesarec u Krapini održana je konferencija na temu radova na krovištu škole. O navedenoj temi govorio je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović. Naime, nakon što je prošle godine, negdje u mjesecu svibnju, uslijed jakog vjetra i nevremena oštećeno krovište škole, ove godine se je krenulo s kompletnom obnovom krovišta.

 

-Zahvaljujući našim vatrogascima iz DVD-a i JVP-a uspjeli smo na neki način zaštititi školu da vjetar ne digne i dalje limene pokrove jer uistinu kad se je zavukao vjetar, to je zbilja izgledalo opasno. Nakon nevremena, pregledala se šteta i vidjeli smo da je nemoguće sanirati krovište, s obzirom da je drvena potkonstrukcija bila već potpuno trula, prijetilo je da vjetar u nekim kasnijim naletima digne i drugi dio krovišta što bi predstavljalo veliku opasnost za učenike, osoblje škole i za sve one koji se kreću u blizini. Nakon pregleda štete, krenulo se s hitnom izradom projektne dokumentacije za zamjenu krovišta i uputili smo apel prema Ministarstvu znanosti i obrazovanja, s obzirom na to da se ovdje radi o velikoj površini krovišta, preko 2 i pol tisuće kvadrata. – rekao je Gregurović.

 

Na sjednici Vlade, koja je bila održana u Krapini, odobreno je sufinanciranje ministarstva. Nakon toga, početkom ove godine, Ministarstvo znanosti obrazovanja raspisalo je natječaj za zamjenu krovišta na Osnovnoj školi Augusta Cesarca u Krapini. U ugovoru je definirano da 80% radova sufinancira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a 20% Grad Krapina. Otprilike po javnoj nabavi, vrijednost navedenih radova je oko 2 milijuna kuna s uključenim PDV-om. – Prvo se je micalo postojeće krovište i postojeća drvena potkonstrukcija zamijenjena je s čeličnom koja će uistinu biti trajna i za možda nekoliko desetaka godina, ako će se trebati mijenjati limeni pokrov, više se neće trebati mijenjati potkonstrukcija. Ovom rekonstrukcijom nam više neće prokišnjavati u učionice i dobili smo sigurnost da vjetar neće moći dići krovište – kazao je gradonačelnik Gregurović i dodao kako su radovi započeli koncem ljetnih mjeseci, a planirani rok za završetak je negdje oko 10. prosinca ove godine.

 

-Radovi su se većim dijelom izvodili paralelno uz održavanje nastave, osim ovog i prošlog tjedna, kada se središnji dio počeo mijenjati i ti radovi bi ometali učenike u nastavi. Ova dva tjedna su učenici na online nastavi kako bi se taj dio mogao završiti. Nakon tog dijela, dolaze na red završni radovi na žljebovima, snjegobranima i slično, to više ne bi trebalo značajno utjecati na sam rad i funkcioniranje škole. Mislim da smo ovim projektom riješili jedan gorući problem koji nam se je javljao kroz godine – zaključio je Gregurović.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog teretnog vozila u kvaru na državnoj cesti DC404 na čvoru Draga u smjeru Krka, vozi se otežano.  Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: -autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za o...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program