Prethodni članak
Sljedeći članak

INVESTICIJA 2 MILIJUNA KUNA: 'Ovim projektom smo riješili jedan gorući problem koji nam se je javljao kroz godine'

Kod Osnovne škole August Cesarec u Krapini održana je konferencija na temu radova na krovištu škole


Kod Osnovne škole August Cesarec u Krapini održana je konferencija na temu radova na krovištu škole. O navedenoj temi govorio je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović. Naime, nakon što je prošle godine, negdje u mjesecu svibnju, uslijed jakog vjetra i nevremena oštećeno krovište škole, ove godine se je krenulo s kompletnom obnovom krovišta.

 

-Zahvaljujući našim vatrogascima iz DVD-a i JVP-a uspjeli smo na neki način zaštititi školu da vjetar ne digne i dalje limene pokrove jer uistinu kad se je zavukao vjetar, to je zbilja izgledalo opasno. Nakon nevremena, pregledala se šteta i vidjeli smo da je nemoguće sanirati krovište, s obzirom da je drvena potkonstrukcija bila već potpuno trula, prijetilo je da vjetar u nekim kasnijim naletima digne i drugi dio krovišta što bi predstavljalo veliku opasnost za učenike, osoblje škole i za sve one koji se kreću u blizini. Nakon pregleda štete, krenulo se s hitnom izradom projektne dokumentacije za zamjenu krovišta i uputili smo apel prema Ministarstvu znanosti i obrazovanja, s obzirom na to da se ovdje radi o velikoj površini krovišta, preko 2 i pol tisuće kvadrata. – rekao je Gregurović.

 

Na sjednici Vlade, koja je bila održana u Krapini, odobreno je sufinanciranje ministarstva. Nakon toga, početkom ove godine, Ministarstvo znanosti obrazovanja raspisalo je natječaj za zamjenu krovišta na Osnovnoj školi Augusta Cesarca u Krapini. U ugovoru je definirano da 80% radova sufinancira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a 20% Grad Krapina. Otprilike po javnoj nabavi, vrijednost navedenih radova je oko 2 milijuna kuna s uključenim PDV-om. – Prvo se je micalo postojeće krovište i postojeća drvena potkonstrukcija zamijenjena je s čeličnom koja će uistinu biti trajna i za možda nekoliko desetaka godina, ako će se trebati mijenjati limeni pokrov, više se neće trebati mijenjati potkonstrukcija. Ovom rekonstrukcijom nam više neće prokišnjavati u učionice i dobili smo sigurnost da vjetar neće moći dići krovište – kazao je gradonačelnik Gregurović i dodao kako su radovi započeli koncem ljetnih mjeseci, a planirani rok za završetak je negdje oko 10. prosinca ove godine.

 

-Radovi su se većim dijelom izvodili paralelno uz održavanje nastave, osim ovog i prošlog tjedna, kada se središnji dio počeo mijenjati i ti radovi bi ometali učenike u nastavi. Ova dva tjedna su učenici na online nastavi kako bi se taj dio mogao završiti. Nakon tog dijela, dolaze na red završni radovi na žljebovima, snjegobranima i slično, to više ne bi trebalo značajno utjecati na sam rad i funkcioniranje škole. Mislim da smo ovim projektom riješili jedan gorući problem koji nam se je javljao kroz godine – zaključio je Gregurović.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook