Prethodni članak
Sljedeći članak

Inovativni ljekarnički pristup u određivanju statusa kože i pravilnom odabiru kozmetičkih proizvoda

Zanimljivo predavanje u Mariji Bistrici


U Općinskoj knjižnici i čitaonici Marija Bistrica u četvrtak 11. travnja održano je vrlo zanimljivo predavanje. Napredak i inovacija na polju kozmetičke industrije te sve veći interes i osviještenost korisnika kozmetike o sastavu i djelovanju pojedinih aktivnih sastojaka i kozmetičkih preparata, kao i brz doseg (dez)informacija putem društvenih mreža često dovode korisnike u nedoumicu te se suočavaju s brojnim pitanjima – kako pronaći najbolje proizvode za njegu kože, kako odabrati kozmetički proizvod za moj tip kože, kako izgledati mlađe uz minimalne procedure, kojim redom koristiti proizvode, koje formule možemo međusobno kombinirati, kako kreirati skincare rutinu u kojoj će svaki sastojak djelovati sinergijski?

Predavanje o inovativnom ljekarničkom pristupu u određivanju statusa kože te mogućnostima, primjeni i kombiniranju kozmetičkih proizvoda dnevne i noćne njege s aktivnim tvarima klinički dokazanog učinka održala je Katarina Pugar, magistra farmacije i univ. mag. dermatofarmacije i kozmetologije čiji je glavni poziv zdravlje i ljepota kože, a praćenje noviteta na kozmetičkom tržištu jedna od najvećih strasti.

To se osjetilo i u predavanju, kroz koje je predavačica ponudila čitav niz važnih savjeta, otkrila i neke pogrešne pristupe ovoj temi, a s obzirom na veliki odaziv, najavila je i nastavak suradnje sa Općinskom knjižnicom i čitaonicom Marija Bistrica i nova predavanja. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook