Prethodni članak
Sljedeći članak

IGRAJTE NAM MUŽIKAŠI: Pobjeda Dominiku Štruclu i Ansamblu 5 do 12, slušatelji nagradili Zagorske dečke

Veselo je bilo na 55. festivalu zagorskih narodno - zabavnih sastava u Bedekovčini


U Bedekovčini je u nedjelju održan 55. festival zagorskih narodno - zabavnih sastava Igrajte nam mužikaši, najdugovječnija i najpopularnija manifestacija koja okuplja narodno - zabavne sastave i soliste na ovim područjima. Na raspisani natječaj za ovogodišnji festival pristigao je zavidan broj skladbi, a za izvedbu na festivalu odabrano ih je 14.

Andrija Kos i Carpona Band izveli su će skladbu ‘Nejdi za menu’, Božidar Meštrović i Slatka Tajna skladbu ‘Knjigovođa’, Črleni Lajbeki pjesmu ‘Stručak jorgovana’, a Dominik Štrucl i Ansambl 5 do 12 skladbu ‘Dežek’. Fantastic su izveli ‘Cajti moje mladosti’, Fiškali ‘Zagorje je moja duša’, Kraljevi Zagorja ‘Tradicija’, Radovan Kunović i Kraljevi Zagorja ‘Srce zagorsko’, Rajko Suhodolčan, Klapa Brv i Zvuci Zagorja će skladbu ‘Dalmatinka’, Zagorski dečki pjesmu ‘Vjerna ljubav’, Zlatko Deveničar i Črleni Lajbeki skladbu ‘Tetec i teca’, a Zlatni Kristali skladbu ‘Ke ti pa je’. Uz njih, nastupio je i Zvonimir Gažić, Željko Grozaj i Zagorski Mužikaši uz pjesmu ‘Zagorski mužikaš’, a Zvuci Zagorja izveli su skladbu ‘Nek celo selo zna’.

Među njima je, prema odluci žirija, najbolja bila skladba Dežek, Dominika Štrucla i Ansambla 5 do 12.

Drugu nagradu Festivalskog žirija sa skladbom Nek celo selo zna osvojili su Zvuci Zagorja, a treću Fiškali sa skladbom Zagorje je moja duša.

Žiri su činili radijski voditelj i glazbenik Ivan Benc, voditelj Zagorskog radija Darko Fiket te prof. Katarina Lončar. – Odluka nije bila laka, zavidna uloga je odabrati najbolje skladbe. Tekst, glazba, aranžman su bitni, a najbitnije je da skladba bude u duhu zagorske glazbe, time smo se vodili – rekla je Lončar.

Slušatelji Zagorskog radija imali su prilike glasovati za svoje favorite u protekla dva tjedna. Prema njihovim glasovima, 1. mjesto pripalo je skladbi Vjerna ljubav i Zagorskim dečkima, drugo mjesto pjesmi Cajti moje mladosti i Grupi Fantastic, a treće su osvojili Božidar Meštović i Slatka tajna za skladbu Knjigovođa.

Načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban zahvalio je Krapinsko – zagorskoj županiji i svima koji su pomogli manifestaciju. - Delamo dobar posel, a to dokazuje prisustvo gostiju u ovako velikom broju. Tri dana traje manifestacija, sljubili smo vino, štruklje i zagorsku muziku. Dokazali smo da su Bajeri tijekom tri dana jako dobro posjećeni, a ljudi zadovoljni – rekao je Ban.

Festival Igrajte nam mužikaši zajedno su priredili Općina Bedekovčina, Krapinsko-zagorska županija i Radio Kaj. Suorganizatori su TZ Krapinsko- zagorske županije, TZ Područja Srce Zagorja i Udruga KAJscena.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook