Prethodni članak
Sljedeći članak

[I ZAGORCI MEĐU NJIMA] Predsjednica Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske odlikovala 137 dobrovoljnih darivatelja krvi


Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović jučer je dodijelila  odlikovanja dobrovoljnim darivateljima krvi za plemenitu i humanitarnu aktivnost darivanja krvi i krvnih sastojaka u 2017. godini, a u povodu nedavnog obilježavanja Dana darivatelja krvi Republike Hrvatske.

Za plemenitu i humanitarnu aktivnost darivanja krvi i krvnih sastojaka više od stotinu puta za muškarce, odnosno više od sedamdeset pet puta za žene, predsjednica Grabar-Kitarović odlikovala je Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske 137 dobrovoljnih darivatelja krvi, a među njima je bilo i darivatelja iz Krapinsko-zagorske županije.

Prilikom povratka sa prijema, sa darivateljima se u Zaboku susrela zamjenica župana Krapinsko – zagorske županije Jasna Petek, koja im je i ovom prilikom zahvalila na svemu što već dugi niz godina nesebično čine za pomoć drugima, a time i čitavoj zajednici.

Krapinsko-zagorska županija zadnjih desetak godina kontinuirano zauzima prvo ili drugo mjesto, ovisno o godini, po uspješnosti u Republici Hrvatskoj, te je 2018. sa 6,65 davanja na 100 stanovnika (u organizaciji Društva Crvenog križa) bila na 2. mjestu u Hrvatskoj. Prosjek hrvatskog Crvenog križa je 3,65, a ukupni prosjek zajedno sa Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu 4,57.

U prostorijama Društva Crvenog križa u Krapinsko-zagorske županije u Krapini nalazi se Spomen knjiga darivatelja krvi 100+, u kojoj su ima više od 130 darivateljica i darivatelja krvi.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook