Prethodni članak
Sljedeći članak

I u Zaboku postavljene table s porukama građanima kako da se zaštite od provala u aute

Policijska uprava krapinsko-zagorska nastavlja preventivne aktivnosti "Za sigurnost vaše imovine" i suradnju s lokalnom zajednicom, na prevenciji imovinskih kaznenih djela


Policijska uprava krapinsko-zagorska nastavlja preventivne aktivnosti "Za sigurnost vaše imovine" i suradnju s lokalnom zajednicom, na prevenciji imovinskih kaznenih djela. U sklopu provođenja preventivnih aktivnosti na prevenciji provala u automobile u suradnji Policijske uprave krapinsko-zagorske, Policijske postaje Zabok i Grada Zaboka izrađen je znak "Zaustavimo provale u automobile - Zajedno za sigurnost vaše imovine". Na znaku se nalaze poruke građanima što mogu i sami poduzeti kako bi se zaštitili da ne bi postali žrtve takvih provala.

Na parkiralištima gradskog groblja u Zaboku postavljena su dva znaka "Zaustavimo provale u automobile". Postavljanju znakova prisustvovali su Zamjenica gradonačelnika Grada Zaboka Valentina Đurek, Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i javne potrebe Grada Zaboka Nenad Miletić, pomoćnik načelnika Policijske postaje Zabok Slavko Pavić i policijski službenik za prevenciju Policijske uprave krapinsko-zagorske Željko Lež.

Policijska uprava krapinsko-zagorska skreće pozornost građanima na modalitete krađa i provala u osobna vozila te na mjere koje svatko može poduzeti, a koje će smanjiti vjerojatnost da postanete žrtvom kaznenog djela.

 

Provale i krađe iz automobila najčešće se događaju na parkirališnim prostorima na mjesnim grobljima, na ugibalištima i putovima u blizini šuma, parkova, ispred stambenih zgrada, trgovačkih centara, restorana, zdravstvenih ili obrazovnih ustanova, i to najčešće u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najčešći oblik provala u automobile je kroz bočna stakla, na način da se razbije staklo i ukradu predmeti koji su ostavljeni na vidljivom mjestu koje počinitelj i prve uoči ili nađe u vozilu. Da bi se spriječile provale u vozila i krađe iz vozila nije potrebno nikakvo posebno ulaganje, već je dovoljna promjena ponašanja i navika tako da se ne privlači pažnja počinitelja. U sklopu preventivne aktivnosti "Za sigurnost vaše imovine", Policijska uprava krapinska-zagorska nastavlja suradnju i sa drugim gradovima i općinama na području Krapinsko-zagorske županije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook