Prethodni članak
Sljedeći članak

I OVE GODINE ZAZVONIT ĆE ‘KAJ’: U nedjelju otvorenje 55. Tjedna kajkavske kulture u Krapini

Neće izostati Festival kajkavskih popevki, dječji festival, kao ni Zagorski gospodarski zbor, iako u skromnijem obliku


Ove nedjelje, 6. rujna, bit će otvoren 55. Tjedan kajkavske kulture u Krapini, na nešto drugačiji način nego prijašnjih godina. Ipak, tradicija se nastavlja, pa će prvo događanje, izložba dječjih likovnih radova, biti u znaku najmlađih, ispred Festivalske dvorane u 17.30 sati, a u slučaju lošeg vremena u Maloj dvorani POU – a Krapina. Samo otvorenje Tjedna predviđeno je u 18.30 sati u Galeriji grada Krapine, uz izložbu '55 let zvoni nam kaj' i nastup Danijele Pintarić.

U ponedjeljak 7. rujna u Maloj dvorani POU – a Krapina održat će se 19. znanstveni skup 'Kajkavski jezik, književnost i kultura kroz stoljeća’ u 11 sati, a u Festivalskoj dvorani u 18.30 te opet u 21 sat na redu je predstava Kerekesh Teatra 'Ringišpil'. Utorak donosi Recital dječjeg kajkavskog stvaralaštva u 17 sati te Misu s kajkavskim pjesmama u crkvi na Trškom Vrhu u 19 sati, a u srijedu u 18 sati u staroj zgradi Muzeja krapinskih neandertalaca održat će se otvorenje izložbe “Vode Hrvatskog zagorja”. U dvorištu Galerije grada Krapine, s početkom u 19 sati, održat će se Recital kajkavske poezije. Tradicionalni 35. dječji festival 'Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu' – Mali kaj 2020. održat će se 10. rujna, u 19 sati u Festivalskoj dvorani. U petak 11. rujna u 20 sati u Festivalskoj dvorani će početi retrospektivni koncert “Popevke zanavek”, a u subotu 12. rujna, također u 20 sati, “Večer novih popevki”. Neće izostati ni sportskih događanja, a u manjem obujmu održat će se i 28. Zagorski gospodarski zbor u Šetalištu Hrvatskog narodnog preporoda, od četvrtka 10. rujna do subote 12. rujna.

Pokrovitelj 55. Festivala kajkavskih popevki je predsjednik RH Zoran Milanović, pokrovitelj Tjedna kajkavske kulture je Ministarstvo kulture RH, a supokrovitelji i organizatori Tjedna kajkavske kulture su Grad Krapina i Krapinsko – zagorska županija.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook