Prethodni članak
Sljedeći članak

I ove godine Grad Krapina stipendirat će svoje srednjoškolce i studente

Stipendije se dodjeljuju za cijelo vrijeme redovnog školovanja, dakle, ukoliko učenik ili student redovito upisuje više godine on nastavlja primati stipendiju do kraja srednjoškolskog obrazovanja ili završetka studija te se više ne mora javljati na natječaj


Kako bi se učenicima i studentima barem malo olakšalo školovanje, Grad Krapina i ove je godine raspisao Natječaj za dodjelu stipendija.

U školskoj, odnosno akademskoj godini 2020./21. Grad će dodijeliti 10 novih stipendija učenicima srednjih škola i 15 novih stipendija studentima s područja grada. Mjesečni iznos učeničke stipendije je 350, a studentske stipendije 700 kuna.
Stipendije se dodjeljuju za cijelo vrijeme redovnog školovanja, dakle, ukoliko učenik ili student redovito upisuje više godine on nastavlja primati stipendiju do kraja srednjoškolskog obrazovanja ili završetka studija te se više ne mora javljati na natječaj. Stipendije se isplaćuju za 10 mjeseci u godini (osim srpnja i kolovoza).
Vrijedi istaknuti kako se broj stipendija koje dodjeljuje Grad Krapina povećava iz godine u godinu. Tako je 2013. godine Grad imao 49 stipendista za što je iz proračuna izdvojeno 259.700,00 kuna, a lani je za 73 stipendista izdvojeno 440.000,00 kuna. Ove godine je za stipendije u proračunu osigurano 500.000 kuna, a u 2021. godini i taj će se iznos povećati. S novim stipendijama koje će se dodijeliti ovim natječajem Grad će ukupno imati 89 stipendista.

 


'Drago mi je da na ovaj način našim učenicima i studentima možemo barem malo olakšati školovanje. Ovo je teška godina, pandemija koronavirusa mnogo je toga zakomplicirala i promijenila u našim životima, usporila realizaciju nekih planova i projekata, ali obrazovanje je ulaganje u budućnost i za obrazovanje se uvijek u proračunu moraju iznaći sredstva i zbog toga nismo prestali s isplatom stipendija čak ni za vrijeme održavanja nastave 'online' na proljeće ove godine. Što se tiče natječaja za stipendije, pet studentskih stipendija se dodjeljuje po kriteriju uspješnosti (nadareni), pet prema socijalnom kriteriju i pet za deficitarna zanimanja, dok se deset učeničkih stipendija dodjeljuje po socijalnom kriteriju' - ističe gradonačelnik Zoran Gregurović.
Rok za podnošenje zahtjeva za učeničke i studentske stipendije je 15 dana od dana objave natječaja, odnosno do 21. studenoga 2020.
Potrebni obrasci, tekst natječaja i pravilnik o dodjeli stipendija i jednokratnih potpora učenicima srednjih škola i studentima s područja Grada Krapine objavljeni su na službenoj web stranici Grada Krapine - https://www.krapina.hr/natjecaji/3825-natjecaj-za-dodjelu-stipendija-ucenicima-srednjih-skola-i-studentima-s-podrucja-grada-krapine-za-2020-2021-godinu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti. Kolnici su vlažni i skliski. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Pods...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program