Prethodni članak
Sljedeći članak

I dalje nema traga nestalim ribarima


Višednevna složena, međunarodno koordinirana akcija traganja i spašavanja, pokrenuta 2. svibnja u sjevernom Jadranu nažalost nije rezultirala pronalaskom dvojice nestalih ribara, izvijestilo je u nedjelju navečer Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, piše HRT.

Kako se navodi u priopćenju, svi raspoloživi resursi od subote bili su angažirani za potrebe provedbe podmorskih aktivnosti, u području pronalaska potopljene olupine dvojice nestalih hrvatskih državljana, dok su od nedjelje ronilačke skupine Ministarstva unutarnjih poslova u suradnji s roniocima Vatrogasne zajednice Istarske županije pretraživali podmorje u području pronalaska potopljene olupine, na oko deset nautičkih milja od Novigrada.

- Današnje ronilačke aktivnosti bile su nastavak jučerašnjih ronilačkih napora s ciljem pronalaska nestalih ribara, kao i pripreme potonule olupine za vađenje na površinu, a šire područje podmorskog traganja osiguravale su brodice iz sastava Lučke kapetanije Pula, brod Pomorske i aerodromske policije Pula te jedna vatrogasna brodica uz suradnju privatnog ribarskog broda, naveli su iz Ministarstva.

Slijedom obustave koordiniranog traganja na moru za nestalim hrvatskim državljanima, daljnje aktivnosti od subote su nastavljene u nadležnosti Lučke kapetanije Pula, čiji službenici traganje provode u okviru redovnog nadzora sigurnosti plovidbe.

Obalna radio postaja ORP Rijeka-radio do daljnjega će odašiljati obavijesti SECURITE i PAN-PAN prema svim sudionicima u pomorskom prometu, u širem području nestanka dvojice ribara.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook