Prethodni članak
Sljedeći članak

HZZO uvrstio nove lijekove na osnovnu listu

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) uvrstilo je na osnovnu listu nove lijekove za liječenje šećerne bolesti, karcinoma pluća, prostate i multiple skleroze


Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) uvrstilo je na osnovnu listu nove lijekove za liječenje šećerne bolesti, karcinoma pluća, prostate i multiple skleroze.

Za liječenje šećerne bolesti uvršten je lijek koji je kombinacija inzulina, degludeka i asparta, za karcinom pluća - durvalumab, za karcinom prostate - apalutamid i za multiplu sklerozu – siponimod, piše Vijesti.hr.

Na dopunsku listu lijekova dodatno su stavljeni lijekovi za sekundarnu prevenciju kardiovaskularnih događaja i za liječenje atopijskog dermatitisa, priopćio je HZZO u utorak.

Na liste lijekova stavljene su nove generičke i kliničke paralele te novi oblici i/ili nova pakiranja već postojećih lijekova.

Uz neke su lijekove proširene indikacije za njihovu primjenu: za adjuvantno liječenje karcinoma dojke (trastuzumab emtanzin), za liječenje ankilozantnog spondilitisa i aksijalnog spondiloartritisa (tocilizumab), za liječenje karcinoma pluća (osimertinib), za kućno liječenje hemofilije (emicizumab).

Zbog epidemije koronavirusa tijekom koje je došlo do preraspodjele bolesnika između bolničkih zdravstvenih ustanova i primjene određenih posebno skupih lijekova, HZZO je izmijenio Odluku o utvrđivanju sredstava koja se ne uračunavaju u maksimalno utvrđeni iznos novčanih sredstava bolničkih zdravstvenih ustanova.

HZZO kontinuirano prati potrošnju posebno skupih lijekova te je kod donošenja novih limita za posebno skupe lijekove uzeta u obzir potrošnja od lipnja do kolovoza 2020.

Zbog potrebe popune Mreže javne zdravstvene službe prihvaćeni su najpovoljniji ponuditelji za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite za razdoblje do 31. prosinca 2020. godine.

U primarnoj zdravstvenoj zaštiti, prihvaćena su dva ponuditelja u djelatnosti opće/obiteljske medicine, jedan ponuditelj u djelatnosti zdravstvene zaštite žena, devet ponuditelja u djelatnosti dentalne zdravstvene zaštite, te 15 ponuda privatnih praksi u djelatnosti zdravstvene njege u kući.

U djelatnosti fizikalne terapije u kući prihvaćen je jedan ponuditelj, a u djelatnosti specifične zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja prihvaćen je jedan ponuditelj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Prometna nesreća na autocesti A3 na 67+200 km između čvora IVANIĆ GRAD i čvora KRIŽ u smjeru Lipovca promet se vodi po dvije prometne trake.Vozi se uz ograničenje brzine 100 km/h.  Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolic...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program