Prethodni članak
Sljedeći članak

HZZO danas objavio: Novi lijekovi i nova pomagala na listama HZZO-a

Stavljanjem novih lijekova, generičkih i kliničkih paralela lijekova na listu lijekova, te novih pomagala na listu pomagala, osiguranicima se proširuju prava na teret obveznog zdravstvenog osiguranja


Na listu lijekova HZZO-a stavljena su 4 nova lijeka: avelumab za liječenje karcinoma Merkelovih stanica, anestetik cisatrakurij, brolucizumab za liječenje makularne degeneracije te hidroksiklorokin za liječenje autoimunih bolesti. Objavio je to danas Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.
Dodatno su na liste lijekova stavljena 52 pakiranja generičkih i kliničkih paralela te novih oblika već postojećih lijekova.
Na listu ortopedskih i drugih pomagala stavljena su nova istovrsna pomagala za kretanje, kontrolu šećerne bolesti, pomagala za probavni sustav, obloge za rane, pomagala za disanje i elastično-kompresivna pomagala.
Na listu su stavljena suvremena pomagala nove generacije za urogenitalni sustav, pomagala za disanje i obloge za rane.
Stavljanjem novih lijekova, generičkih i kliničkih paralela lijekova na listu lijekova, te novih pomagala na listu pomagala, osiguranicima se proširuju prava na teret obveznog zdravstvenog osiguranja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook