Prethodni članak
Sljedeći članak

Hvalevrijedan projekt Općine Hum na Sutli polagano, ali uspješno, ulazi u završnicu

Održano je 15. po redu predavanje u sklopu projekta 'Prevencija i liječenje demencije'


Projekt „Prevencija i liječenje demencije“ Općine Hum na Sutli polagano, ali uspješno, ulazi u završnicu. 15. po redu predavanje, od ukupno njih 20, održala je psihologica Andrea Rebić pod nazivom „Prevencija demencije – mentalno zdravlje“ proteklog utorka, 29. rujna. Zaštita mentalnog zdravlja od velike je važnosti u oboljelih od nekog oblika demencije, stoga se kroz ovo predavanje moglo čuti zašto je važno prepoznati koje su naše potrebe, kako se zauzeti za sebe, zašto su važni odnosi s drugim osobama, suočavanje sa strahovima itd. Psihologica je također pojasnila kako pričati s osobama koje su oboljele od demencije, kako im se ophoditi prije razgovora te kako i što govoriti budući da kvalitetni odnosi značajno umanjuju simptome depresije.

 

 

 

Po završetku predavanja i kratke okrijepe, uslijedila je posljednja plesna radionica u sklopu ovog projekta. Redovitim su sudionicima plesnih radionica ovoga puta darovani paketi s opremom za ples, pa su tako pod vodstvom profesionalnog plesača i osnivača plesne škole „Lujo“ Luke Halića i njegove plesne i životne partnerice Jelene, sudionici još jednom dobili priliku usavršiti jednostavnu i vrlo zabavnu koreografiju praćenu zvukovima country glazbe. Iako je koreografija bila prilagođena starijim osobama, u plesnim su radionicama uživali i nešto mlađi sudionici, a takva se koreografija mogla zaplesati i uz neke druge vrste glazbe; primjerice salsu i cha-cha-cha. Kako se kroz ples možemo družiti s drugim ljudima svoje dobi i zaista sudjelovati u aktivnostima te podizati razinu endorfina u tijelu kako bismo se razbudili iz depresivnog stanja, ovakve se plesne radionice savršeno uklapaju u tijek dosadašnjih predavanja.

 

Predavanja i radionice u sklopu ovog projekta su u potpunosti besplatne i dostupne svima, pa se pozivaju svi, neovisno o području gravitiranja i dobi, da sudjeluju u slijedećim aktivnostima. Raspored aktivnosti, teme predavanja i sve ostale informacije bit će redovito objavljivani na web stranici Općine Hum na Sutli te na Facebook stranici „Prevencija i liječenje demencije“.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook