Prethodni članak
Sljedeći članak

‘HVALA SVIMA’: Tri prekrasne djevojčice odrastat će u boljim uvjetima

Humanitarna akcija je uspjela i cilj je ostvaren


Tri prekrasne djevojčice, Petra, Valentina i Ivana, umjesto u staroj, trošnoj, premaloj kući bez WC – a i kupaonice, zaslužile su da odrastaju u boljim uvjetima, a njihovi roditelji Štefica i Tomislav Bolšec, novu kuću sami nisu mogli sagraditi. Stoga je Grad Zlatar 2020. godine pokrenuo humanitarnu akciju ‘Velikim srcem za topli dom’, s namjerom da se prikupi dovoljno novca i materijala da bi se sagradila nova kućica za ovu krasnu obitelj.

Zahvala
I ‘veliko srce’ brojnih pojedinaca, tvrtki, poduzeća, na veliku radost obitelji Bolšec, a i samog pokretača akcije, Grada Zlatara, taj je cilj uspjelo i ostvariti. - Konačno se bliži kraju odnosno gotova je naša humanitarna akcija kojom smo uz pomoć donatora, Grada Zlatara i Krapinsko – zagorske županije uspjeli završiti cijelu kuću za obitelj Bolšec. Obitelj polako može useljavati u kuću. Ovih se dana montirao namještaj – kaže gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek, koja je izrazila žaljenje što je akcija potrajala duže nego je bilo planirano, jer nije bilo jednostavno uskladiti sve dobre i vrijedne izvođače koji su svoje vrijeme davali za izgradnju te kuće. No, najvažnije je da se nije odustalo i da je cilj postignut.

– Samu drvenu kuću dodijelila je firma Požgaj Grupa iz Velikog Bukovca, a potom su se uključili i svi ostali donatori, koji su većim dijelom svoj rad poklonili bez ikakve naknade, dok smo materijale financirali iz prikupljenih sredstava. Želimo na kraju kao Grad Zlatar zahvaliti svim firmama, tvrtkama i pojedincima koji su dali svoj doprinos i svim ljudima koji su pomogli da se prikupe ta sredstva kako bi završili dom. Još čekamo neke račune pa ćemo objaviti i točne iznose s humanitarnog računa. Grad je tim sredstvima kupio i namještaj, ali još nismo sve poplatili te je trenutno na tom računu koji se otvorio posebno za tu humanitarnu namjenu, sada 7261 euro.

Još ima sitnica koje trebamo kupiti, a na kraju ćemo objaviti konačan iznos računa. Novac koji ostane na računu, prenamijenit ćemo uz sve suglasnosti, u humanitarne svrhe, za neku drugu obitelj kojoj je pomoć potrebna – kaže gradonačelnica. Zahvalila je i Branku Piljaku koji je obitelji ustupio privremen smještaj odnosnou svoju staru kuću dok se sagradi njihov novi dom. – Ta je kuća bila blizu njihove, što je bilo važno zbog njihovih domaćih životinja, da mogu normalno funkcionirati – pojasnila je gradonačelnica.


Donatori
Na kraju, treba pobrojiti sve koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji ove hvalevrijedne akcije. To su Darko Vujica, Požgaj Grupa, Holz konstrukt d.o.o., Elektro – Pozaić d.o.o., GKB – mont Plancutić, R.T. Commercium d.o.o., Borisng projekt d.o.o., Vector 3D d.o.o., GIV instalacije j.d.o.o., PGM d.o.o., Auto – moto Koralija j.d.o.o., Presi Super d.o.o., Limarska radnja Rod, Ostali završni radovi Parlaj, Hidro Hoić j.d.o.o., Knauf d.o.o., Okiroto d.o.o., BDM stil d.o.o., Schiedel proizvodnja dimnjaka d.o.o., Semmelrock stein+design d.o.o., Šlibar, obrt za trgovinu kamenim agregatima, drvom, građevinske usluge i prijevoz, Gromatic KR d.o.o., Enucleo projekti d.o.o., Branko Pilajk, Vodolim d.o.o., Grading i Volga projekt d.o.o.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook