Prethodni članak
Sljedeći članak

HUMČANI KONSTITUIRALI VIJEĆE: 'Sve su opcije željele predsjednika. Netko je morao imati toliko razboritosti da se stvari poslože'

Za predsjednika Općinskog vijeća Huma na Sutli izabran je Danijel Javorić Barić iz SDP-a


Na sinoćnjoj konstituirajućoj sjednici 0pćinskog vijeća Huma na Sutli za predsjednika je izabran Danijel Javorić Barić iz SDP-a. Za dopredsjednika je izabran nezavisni Goran Križanec.

Prema rezultatima lokalnih izbora, Lista Zvonka Jutriše, aktualnog načelnika osvojila je 4 mandata, kao i lista SDP-a. HDZ je dobio 3 mjesta, a Lista Marija Vidičeka 2 mandata. 

-Situacija prema izbornim rezultatima bila je takva da nijedna opcija nije mogla postići većinu u vijeću, a sve su opcije željele imati predsjednika OV. Netko je morao imati toliko razboritosti da se stvari poslože sa ciljem konstituiranja vijeća. Na moju inicijativu vijećnici obiju nezavisnih lista (Jutriša - Vidiček) su se složili i za predsjednika OV izabran je nositelj liste SDP-a Danijel Javorić Barić, a kojeg su i predlagali vijećnici SDP-a. Možda je moglo biti i drugačije, ali smatram da je i ovo dobro rješenje. Svako daljnje odugovlačenje moglo nas je samo voditi u nove izbore za članove Općinskog vijeća, a što nije bio moj cilj, ali ni vijećnika sa obiju nezavisnih lista, a nadam se ni biračima – rekao je načelnik Jutriša.

Dodao je i da vjeruje da će predsjednik Općinskog vijeća, kao i svi vijećnici nastojati djelovati konstruktivno i dovoljno kreativno u radu OV. Sve ideje i prijedlozi u cilju boljitka žitelja Huma na Sutli, a koji će imati financijsku opravdanost, bit će dobro došli i pretočeni u programe rada općine. Bit će ovo spoj mladih snaga punih ideja s jedne strane te s druge strane iskustvo, godine rada i dosada ostvareni projekti. Čestitam još jednom izabranim vijećnicima predsjedniku OV te pozivam sve na punu sinergiju u kreiranju i radu na opće zadovoljstvo svih žitelja općine Hum na Sutli –pozvao je Jutriša.

U novom sazivu općinskog vijeća Općine Hum na Sutli su

1. RAJKO JUTRIŠA, DRUŠKOVEC HUMSKI 17 (nezavisni)
2. ĐURĐICA MESARIĆ, HUM NA SUTLI 189 (nezavisni)
3. IVAN ŽERJAV, KLENOVEC HUMSKI 47 (nezavisni)
4. JOSIP CEROVSKI, PRIŠLIN 12/1 (nezavisni)
5. DANIJEL JAVORIĆ BARIĆ, HUM NA SUTLI 76/3 (SDP)
6. JANJA BORŠIĆ, HUM NA SUTLI 131 (SDP)
7. DALIBOR TEPEŠ, MALI TABOR 49/1 (SDP)
8. DRAŽEN HOSTIĆ, KLENOVEC HUMSKI 18 (SDP)
9. MARIO ANTONIĆ, DRUŠKOVEC HUMSKI 69/1 (HDZ)
10. DAMIR JURAK, MALI TABOR 27 (HDZ)
11. MLADEN REBIĆ, KLENOVEC HUMSKI 18/2 (HDZ)
12. MARIJO VIDIĆEK, PRIŠLIN 89/1 (nezavisni)
13. GORAN KRIŽANEC, KLENOVEC HUMSKI 74/1 (nezavisni)

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook