Prethodni članak
Sljedeći članak

Humčani dobili prvo igralište s umjetnom travom, vrijedno 400.000 kuna

Nepunih 300.000 kuna dobiveno je preko natječaja LAG-a Zagorje – Sutla, dok je ostatak sredstava financirala Općina Hum na Sutli


Hum na Sutli, odnosno naselje Klauže dobilo je novi sportski sadržaj, igralište s kvalitetnom umjetnom travom, vrijedno 400.000 kuna. Nepunih 300.000 kuna dobiveno je preko natječaja LAG-a Zagorje – Sutla, dok je ostatak sredstava financirala Općina Hum na Sutli. Prošlog petka održano je i prigodno otvorenje novog igrališta, koje će biti namijenjeno ne samo za mještane Klauža, već i za širu populaciju, za mlade, djecu i žitelje iz Broda i Gornjeg Huma.

'Bit će vremena i mjesta za sve'
Mladi su to odlično prihvatili i veseli ih novi sadržaj na Humu, jer znamo da je posebice nogomet, najvažnija sporedna stvar na svijetu. Istaknimo i ono što je naglasio predsjednik Nogometnog kuba Straža Mario Vidiček, a to je da će igralište poslužiti i za treninge najmlađim humskim nogometašima: zagićima, limačima i pionirima. Bit će vremena i mjesta za sve koji će ovdje htjeti igrati, ističe načelnik Jutriša. Na otvorenje su stigli roditelji s djecom, ali i bake i djedovi koji su dali punu podršku sportskim aktivnostima na novom igralištu, jedinom s umjetnom travom na Humu. Odigrano je i nekoliko utakmica, a svi skupa lijepo su se podružili uz iće i piće na švedskom stolu. Načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša istaknuo je kako su mještani na ovo igralište malo poduže čekali, što i nije, kaže, odlika na Humu.

Investicijski ciklus
– Ovo smo igralište dugo osmišljavali. Riječ o projektu koji je prijavljen na natječaj LAG-a. Trebalo je odraditi sve tražene procedure, ali i čekati da se otvori natječaj i alociraju sredstva baš za taj određeni projekt. Zato je dugo trajalo, no projekt je napokon završen i mislim da je jedan od najljepših sportskih sadržaja u Humu na Sutli – istaknuo je načelnik Jutriša. U sklopu projekta postavljen je stol i klupe za one koji žele odmoriti ili čekaju na red za igru, a već su pale ideje i za novi sadržaj u budućnosti, a to je uređenje sjenice. Općina je učinila igralište prema standardu i učvrstila golove, no napomenimo da je korištenje igrališta na vlastitu odgovornost. Dodajmo i kako je u naselju Klauže uz igralište s umjetnom travom, uređena i nova prometnica u dužini 500 metara koja prolazi uz to igralište te fekalna odvodnja. Sve su to investicije koje su se na ovom lokaciji odvijale unatrag godinu dana.

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook