Prethodni članak
Sljedeći članak

Htjeli prespavati u vikendici pa pobjegli po dolasku sina vlasnika


Policija je objavila informacije  o događajima od sigurnosnog značaja za dan 6./7. lipnja 2022. godine u KZŽ.

Jučer, 6. lipnja, nepoznate osobe oštetile su ulazna vrata vikend kuće u Lukovčaku, u vlasništvu 54-godišnjeg hrvatskog državljanina gdje su namjeravale prespavati, te su se udaljile po dolasku sina vlasnika vikend kuće. 

KRIMINALITET

Evidentirano je jedno kazneno djelo teške krađe, jedno kazneno djelo prijevare, jedno kazneno djelo oštećenja tuđe stvari i jedno kazneno djelo narušavanja nepovredivosti doma i poslovnog prostora.

TEŠKA KRAĐA

U razdoblju od 4. do 6. lipnja 2022. godine, nepoznati počinitelj nasilno je ušao u skladišni prostor trgovine u Novim Dvorima Klanječkim, iz kojeg je otuđio nekoliko desetaka kutija cigareta.

PRIJEVARA

Jučer, 6. lipnja, prijavio je 38-godišnji hrvatski državljanin kako je putem digitalnog oglasnika pronašao osobni automobil u Republici Njemačkoj za kojeg je uplatio putem e-bankarstva predujam od više tisuća kuna, međutim prodavatelj mu ne želi po dogovorenoj cijeni prodati automobil niti vratiti uplaćeni novčani iznos.

Jučer, 6. lipnja, nepoznate osobe oštetile su ulazna vrata vikend kuće u Lukovčaku, u vlasništvu 54-godišnjeg hrvatskog državljanina gdje su namjeravale prespavati, te su se udaljile po dolasku sina vlasnika vikend kuće. 

PROMET

Evidentirane su tri prometne nesreće s materijalnom štetom, jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozlijede te dvije prometne nesreće u kojima su tri osobe zadobile teške tjelesne ozlijede.

PROMETNA NESREĆA S TEŠKO OZLIJEĐENIM OSOBAMA

Jučer, 6. lipnja, oko 17,30 sati, došlo je do prometne nesreće u Desiniću u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozlijede.

Do prometne nesreće došlo je kada se alkoholizirani vozač, 37-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući osobnim automobilom s 1,44 promila alkohola u organizmu, uključivao u promet i tom prilikom oduzeo prednost prolaska motociklu kojim je upravljao 20-godišnji hrvatski državljanin. Prilikom sudara motociklist je pao na vjetrobransko staklo osobnog automobila a potom i na kolnik. Vozač motocikla vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen je u KBC „Sestre milosrdnice“ u Zagrebu gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozlijede te je zadržan na daljnjem liječenju.

Jučer 6. lipnja, oko 20,50 sati, u Mihovljanu je došlo do prometne nesreće u kojoj su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozlijede.

Do prometne nesreće došlo je kada je 51-godišnji hrvatski državljanin upravljao motociklom neprilagođenom brzinom, pod utjecajem alkohola, s 1,68 promila, prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, odnosno bez položenog vozačkog ispita i bez zaštitne kacige. Na motociklu je prevozio 55-godišnjeg hrvatskog državljanina koji također nije imao zaštitnu kacigu. Uslijed neprilagođene brzine 51-godišnji vozač izgubio je nadzor nad motociklom, te su prilikom pada vozač i putnik zadobili teške tjelesne ozlijede koje su im utvrđene u Općoj bolnici Zabok gdje su zadržani na daljnjem liječenju.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook