Prethodni članak
Sljedeći članak

Htio zavariti prikolicu pa zapalio vlastitu štalu, a potom hrabro spasio kravu od sigurne pogibije

Obitelj Sporiš iz Donjeg Škrnika kod Kumrovca ostala je danas bez štale koja je čitava izgorjela u požaru...


Danas je u Donjem Škrniku 74, u općini Kumrovec, požar uništio štalu obitelji Sporiš. Oko 13 sati vlasnik Zvonko Sporiš (51), u nakani da zavarivanjem popravi nosač karoserije prikolice, uključio je zavarivač u struju, koju je izveo iz utičnice u štali. Varnice su iznenada pale na suhu koruznicu prislonjenu na zid štale, koruznica se zapalila, a vatra se brzo rasplamsala i proširila na sjenik s krmom i s njega na cijelu štalu. 

Čim je vidio da štala gori, izveo je svoju kravu i time je spasio od sigurne pogibije. Netom je pozvao i vatrogasce te obavijestio policiju. Dvadesetak minuta nakon izbijanja požara, prvi su pristigli vatrogasci DVD Kumrovec, potom Zagorske javne vatrogasne postrojbe iz Klanjca i Zaboka. S navalnim vozilima napali su požar, najprije spriječili njegovo daljnje širenje na obližnju stambenu zgradu i svinjac te ga potom ugasili.

 

Štala je posve uništena, a nije bila osigurana pa će obitelji Sporiš biti teško da vlastitim sredstvima podignu novu. Zato se pozivaju svi oni koji mogu na bilo koji način, u novcu ili materijalu, pomoći unesrećenoj obitelj da sagradi novu štalu. 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook