Prethodni članak
Sljedeći članak

Hrvatska pošta najavila novost za 22. travnja


Hrvatska pošta stavit će 22. travnja u optjecaj novu prigodnu marku “Borba protiv klimatskih promjena – posadi drvo!” koju je otisnula u povodu Dana planeta Zemlje, priopćila je u petak Hrvatska pošta, piše Poslovni.hr.

Marku nominalne vrijednosti 1,70 eura osmislilo je Marko Mayer, student 2. godine na preddiplomskom Studiju dizajna na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, i mentorica Ana-Marija Poljanec, asistentica na kolegiju Dizajn vizualnih komunikacija na Studiju dizajna na istoimenom Fakultetu.

Naklada marke iznosi 25.000 primjeraka, a otisnuta je u arčiću od 10 maraka. Motiv na marki je ruka koja sadi stablo u gradskoj sredini.

Nova prigodna marka može se kupiti u poštanskim uredima ili online na internetskoj stranici https://www.epostshop.hr/.

Tekst pratećeg letka uz prigodnu marku napisala je profesorica Ivančica Ternjej.

“Svi smo svjedoci ekstremnih vremenskih prilika koje se događaju zadnjih desetljeća. Velike suše, visoke ljetne temperature, neuobičajeno obilne oborine i poplave, snažni vjetrovi i oluje pogađaju nas češće nego prije. Klima se mijenja, čitamo u tiskovinama i na portalima”, kaže Ternjej te pita – Jesmo li stvarno svjesni što se događa i je li prekasno da prekinemo ovaj vrtlog klimatskog propadanja i što možemo učiniti? 

Kaže da postoje tri načina – pošumljavanje, ponovno pošumljavanje i prirodna obnova šumskih ekosustava. 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook