Prethodni članak
Sljedeći članak

Hrvatska će biti domaćin Svjetskog rukometnog prvenstva

U Hrvatskoj gradovi domaćini su Zagreb, Split, Varaždin, Poreč i Dubrovnik


Hrvatska, Danska i Norveška bit će domaćini Svjetskog prvenstva za rukometaše 2025. godine, odlučila je u petak u Kairu Svjetska rukometna federacija (IHF). Hrvatski gradovi domaćini su Zagreb, Split, Varaždin, Poreč i Dubrovnik, zatim Kopenhagen i Herning u Danskoj, i Trondheim, Stavanger ili Dramen, te Oslo u Norveškoj, objavio je Hrvatski rukometni savez.

Na prvenstvu će sudjelovati 32 reprezentacije podijeljene u osam skupina. Natjecanja u četiri skupine održavala bi se u Hrvatskoj, a po dvije skupine u Danskoj i Norveškoj. U drugi krug plasirat će se po dvije reprezentacije iz svake skupine i tih 16 momčadi bit će podijeljeno u četiri skupine. Dvije skupine igrat će se u Hrvatskoj, a po jedna u Danskoj i Norveškoj. Dva četvrtfinala i jedno polufinale igrat će se u našoj zemlji, jedno četvrtfinale u Norveškoj, a u Danskoj jedno polufinale i četvrtfinale. Oslo će biti domaćin finalnog vikenda, odnosno finala i utakmice za treće mjesto. Hrvatska će također biti domaćin utakmica za poredak od 17. do 32. mjesta prenose Sportske Novosti Jutarnjeg lista.

Svih 19 članova Izvršnog odbora jednoglasno je podržalo kandidaturu ove tri zemlje, koje su rukometne velesile. Naime, rukometaši Danske su aktualni svjetski i olimpijski prvaci, Hrvatska ima 14 medalja s velikih natjecanja, a prije nešto više od mjesec dana osvojila je srebro na EP-u. Norveška je na posljednja dva svjetska prvenstva bila srebrna, a u siječnju je na EP-u osvojila broncu prenose Sportske Novosti Jutarnjeg lista.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook