Prethodni članak
Sljedeći članak

HRT ipak pokreće 'Školu na trećem' koja počinje 14. rujna

Hrvatska radiotelevizija (HRT) ponovno će u ponedjeljak 14. rujna, pokrenuti ”Školu na trećem” preko koje će učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole svakodnevno moći pratiti školsko gradivo na HTV 3, izvijestili su u ponedjeljak s HRT-a


Hrvatska radiotelevizija (HRT) ponovno će u ponedjeljak 14. rujna, pokrenuti ”Školu na trećem” preko koje će učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole svakodnevno moći pratiti školsko gradivo na HTV 3, izvijestili su u ponedjeljak s HRT-a.

- Prije nekoliko dana su nas obavijestili iz Ministarstva obrazovanja i Vlade RH kako se od HRT-a očekuje da ponovo krene s projektom Škole na Trećem, kazao je glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić. Dodao je i kako sada HRT u roku od tjedan dana mora pokrenuti cijeli taj opsežan projekt, za kojeg se do prije nekoliko dana nije znalo niti hoće li ići ili ne, te da se javna radiotelevizija sada ponovno i vrlo odgovorno uključuje u obrazovni proces.

- Od 14. rujna ponovno počinjemo emitirati našu Školu na Trećem. Na HRT3 će svaki dan djeca od 1. do 4. razreda moći pratiti školsko gradivo. Emisija za prvi razred emitirat će se od 8 do 9, za drugi razred od 9 do 10, za treći razred od 10 do 11, a za četvrti razred od 11 do 12 sati. Sve emisije reprizirat će se isti dan poslijepodne na HRT3. Bit će dostupne i na HRTi-ju te na YouTube kanalu Škola na Trećem, rekao nam je urednik Programskog kanala Djeca i mladi HTV-a Anđelko Glibo.

Školu na Trećem pripremaju stručnjaci i učitelji koje angažira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a HRT kao i u prošloj školskoj godini osigurava (uz korištenje svog bogatog arhivskog materijala) uredničku, logističku i tehničko-televizijsku podršku.

- Cijeli urednički tim spreman je za novi izazov. Svi smo već na "radnoj temperaturi" jer nismo puno odmarali ni tijekom ljeta. Snimali su se novi formati, a i redizajnirala se naša mobilna aplikacija Juhuhu za djecu, kaže Rahela Štefanović, voditeljica strateškog projekta HRT-a Razvoj programskih usluga za djecu i mlade i urednica Škole na Trećem.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook