Prethodni članak
Sljedeći članak

Hrebak: Dogovorili smo da se ide u postepeno ukidanje članarine za HGK

Treba nam sustavni pristup rješavanju problema neefikasnosti HGK koji traje već 30 godina", rekao je Dario Hrebak iz HSLS-a nakon sastanka s premijerom


Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak poručio je u utorak da je Mostov prijedlog izmjena Zakona o HGK demogoški i populistički te da nije Most natjerao vladajuće da idu u reformu HGK-a nego je ta tema sada došla na dnevni red, jer Most vladajuće ne može natjerati ni na što.

Usuglasili smo se i HSLS je zadovoljan stavom parlamentarne većine da će se obvezati Vlada da u idućih nekoliko mjeseci ide u sistemske promjene i reforme Komore, koja još funkcionira prema zakonu iz 1991. godine, od kada su se mnoge okolnosti promijenile, izjavio je Hrebak novinarima u Saboru uoči sastanka parlamentarne većine, piše Index.hr. 

HSLS i Reformisti doprinijet će da se ide prema postupnom ukidanju obvezne članarine i približavanju HGK tržištu, što traže građani i privatni sektor. Treba nam sustavni pristup rješavanju problema neefikasnosti HGK koji traje već 30 godina, rekao je.

"HSLS će sa svojim partnerima dogovoriti da se postepeno ide u ukidanje obvezne članarine jer sve drugo za što se zalažu određene političke opcije nije dobro, a to su promjene preko noći, demagogija i populizam. Treba nam sustavni pristup rješavanju problema neefikasnosti HGK koji traje već 30 godina", rekao je Dario Hrebak nakon sastanka s premijerom.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook