Prethodni članak
Sljedeći članak

HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM: 'Svi zajedno moramo raditi na tome da se svaki čovjek osjeća dobrodošao u zajednici u kojoj živi'

U Svetištu Majke Božje Gorske u Loboru danas je održano 3. Hodočašće osoba s invaliditetom.


U Svetištu Majke Božje Gorske u Loboru danas je održano 3. Hodočašće osoba s invaliditetom. Prošle godine s obzirom na korona mjere hodočašće je održano simbolično, no ove, s obzirom na malo bolje stanje, uz pridržavanje epidemioloških mjera, hodočastili su korisnici i predstavnici Doma Loborgrad i Udruge Sveta Ana - za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i i osobama s invaliditetom.


Inicijativu za pokretanje ovog hodočašća dala je ravnateljica Doma Loborgrad Darinka Sviben. Ona je istaknula kako su se i ove godine sa zadovoljstvom pridružili i zajedno s korisnicima hodočastili Majci Božjoj Gorskoj. Dodala je i da se dolasku u ovo Svetište i misi korisnici jako vesele. 

I predsjednica Udruge Sveta Ana Mateja Posarić zadovoljna je što su ove godine mogli održati hodočašće osoba s invaliditetom. Udruga je to koja broji 300 - tinjak članova, od toga 110 u redovnoj terapiji.


Podršku ovom hodočašću, kao i svim hodočašćima koji se održavaju u Svetištu Majke Božje Gorske pruža i Općina Lobor. - Podrška smo našoj Udruzi Sveta Ana kao i Domu Lobograd. Svi zajedno moramo raditi na tome da se svaki čovjek osjeća dobrodošao u zajednici u kojoj živi i ravnopravno sa svakim stanovnikom naše općine. To je naš zajednički cilj. Stoga smo i ponosni na dosadašnje rezultate naše udruge i Doma Loborgrad, jer smo po pružanju socijalnih usluga među prvima ne samo i u Krapinsko - zagorskoj županiji, već i šire - rekla je načelnica Jembrih.

Hodočašće osoba s invaliditetom organizira Dom Lobograd, Udruga Sveta Ana te Župa i Općina Lobor. Misno slavlje uz domaćeg župnika Tomicu Božičeka predvodio je vlč. Matija Knok.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook