Prethodni članak
Sljedeći članak

HNS-ovom inicijativom sanirano klizište u Kraljevcu na Sutli

Sanirano je klizište vinske ceste u Lukavcu Klanječkom


Klizište vinske ceste u Lukavcu Klanječkom zahvaljujući inicijativi HNS-a Kraljevca na Sutli napokon je sanirano. Za radove vrijedne 280 tisuća kuna sredstva su osigurale Hrvatske vode, dok je naporima načelnice Općine Danijele Pongrac prikupljena sva potrebna dokumentacija i prijavljen projekt. 

- Zahvaljujući amandmanima Kluba zastupnika HNS-a na Zakon o financiranju vodnog gospodarstva, stvoreni su uvjeti za trajno rješavanje problema s klizištima. Radi se o 50 milijuna kuna koja su od prošle godine osigurana u Hrvatskim vodama za tu namjenu a dio tih sredstava usmjeren je i u zagorske gradove i općine - rekli su iz HNS-a. 

- Riječ je o konkretnoj mjeri pomoći jer općine u svojim proračunima taj iznos ne mogu osigurati zato sam neizmjerno sretan što smo na ovaj način riješili problem klizišta u našoj općini. Vjerujem da ćemo u budućnosti realizirati još mnogo projekata važnih za našu općinu i dobrobit naših mještana'-rekao je ovom prilikom predsjednik Podružnice HNS-a Kraljevca na Sutli, Zdravko Jemeršić koji je zahvalio predsjedniku ŽO HNS-a KZŽ Robertu Šplajtu na potpori u realizaciji tog projekta.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook