Prethodni članak
Sljedeći članak

Hitna od idućeg tjedna uvodi brze antigen testove za pacijente kojima je nužna hospitalizacija, a nemaju jasan covid status

Na taj ćemo način umanjiti prodor virusa u bolnički sustav jer ćemo na licu mjesta moći selektirati pacijente i utvrditi jesu li pozitivni na koronavirus i smjestiti ih u odgovarajući odjel – naglasio je Božić.


Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko – zagorske županije Krešimir Božić na konferenciji za medije izvijestio je stanju u Hitnoj, - Od idućeg tjedna uvodimo brze antigen testove za pacijente kojima je nužna hospitalizacija, a nemaju jasan covid status. Na taj ćemo način umanjiti prodor virusa u bolnički sustav jer ćemo na licu mjesta moći selektirati pacijente i utvrditi jesu li pozitivni na koronavirus i smjestiti ih u odgovarajući odjel – naglasio je Božić.

Hitni prijem baziran je u dvije bolnice, Zabok i Stubičke Toplice. Sustav zasada funkcionira dobro i ovisno o stanju pacijenata smještaju se u jedno od tih dviju bolnica, dodao je Božić.

Božić je istaknuo i da je za 20 posto povećan broj poziva na 194. U ovoj godini 194 bilježi 27.0000 poziva, dok je u istom razdoblju prošle godine bilo 22.000 poziva. Stoga je za vikend zaposlen dodatni dispečer kako bi se pacijentima mogle pružiti adekvatne informacije vezano za njihove simptome i bolest Covid – 19.
Od 12, veljače do danas Hitna je imala 1000 intervencija za Covid 19, bilo da se radilo o potvrđenim ili suspektnim slučajevima, a od 1. studenoga do danas 300 skučajeva, od kojih je 140 završilo na bolničkom liječenju.

U Zavod za hitnu medicinu pozitivna su 4 djelatnika, a 2 ih je u samoizolaciji.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook