Prethodni članak
Sljedeći članak

HGSS u akciji potrage za planinarima koji su se izgubili na Ivanščici

U akciji je sudjelovao i član stanice Zlatar Bistrica.


HGSS, Stanica Varaždin prošle je nedjelje iza 16 sati zaprimio obavijesti o dvije odvojene skupine planinara koje su se izgubile na Ivanščici. U jednom slučaju radilo se o osobi sa psom koja se izgubila na području Beliga. Nakon dijeljenja lokacije iz Google Maps aplikacije, ustanovljeno je da se osoba nalazi ispod livade Hanžica gdje je osoba čekala do dolaska spašavatelja. Osoba je nađena u 17:10 i dopraćena u Ivanec, gdje joj je osiguran prijevoz do automobila koji se nalazio u Belcu.

Druga skupina planinara spuštala se preko “Prekrižja” do sela Prigorec i na tom putu je zalutala. Oni su također po uputama spašavatelja podijelili lokaciju i vrlo brzo su pronađeni u podnožju Židovine na sasvim drugoj strani planine. Planinari su prevezeni do polazišne točke u Prigorcu. U akciji je sudjelovao i član stanice Zlatar Bistrica.

Ovim putem apeliramo na planinare i izletnike da koriste označene i često korištene planinarske puteve kao i da na izlet nose planinarsku kartu. Više savjeta možete pronaći na sljedećoj poveznici. Za planiranje izleta također možete koristiti Interaktivnu planinarsku kartu Hrvatskog planinarskog saveza, obavijestili su iz HGSS-a.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook