Prethodni članak
Sljedeći članak

HGSS – ovci spasili mladog srndaća iz 50 m duboke jame

Hrvatska gorska služba spašavanja često u pomoć priskače i životinjama u nevolji


Hrvatska gorska služba spašavanja često u pomoć priskače i životinjama u nevolji, a u nedjelju su imali prilike pomoći mladom srnadaću, koji je upao u 50 m duboku jamu.

Bili su na području Općine Barilović u „Mijatovoj jami” kada su za vrijeme terenske nastave speleološke škole Planinarskog društva Osmica polaznici i instruktori naišli na mladog srndaća. “Neozlijeđena životinja daljnjim boravkom u tome objektu ne bi dugo još živjela a mogućnost ulaska i izlaska je jedino korištenjem užeta s obzirom na to da je objekt dubine 50 metara te dužine više od 1 km”, izvijestili su HGSS-ovci. Na teren je izašlo 10 spašavatelja HGSS Stanice Karlovac i 3 spašavatelja HGSS Stanice Zagreb. Životinju su prvo morali umiriti, a potom je pripremiti za izvlačenje iz jame.

“Samu evakuaciju iz objekta je bilo potrebno provesti vrlo oprezno zbog opasnosti kao se životinja ne bi probudila i ozlijedila. Po završetku izvlačenja udaljilo ju se od samoga ulaza te na sigurnoj udaljenosti pričekalo dok se probudi, nakon čega je puštena u prirodu”, otkrili su iz Hrvatske gorske službe spašavanja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook