Prethodni članak
Sljedeći članak

HEP preuzeo Gradsku plinaru Krapina: 'Potrošačima zajamčena sigurnost u opskrbi i jeftinija cijena'


 Damir Pećušak, direktor HEP Plina, i Katarina Posilović, direktorica Krakom-a, potpisali su u srijedu u Zagrebu ugovor o prodaji udjela društva Krakom u društvu Gradska plinara Krapina, čime je postala dio najvećeg distributera plina u Hrvatskoj.

Na potpisivanju su bili i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović te predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić. Zajednički stav HEP grupe, u čijem je sastavu HEP plin, vodstva Krakoma te Grada Krapine je da je ovim činom građanima Krapine, ali i mještanima šest okolnih općina, dugoročno zajamčena sigurnost u opskrbi plinom, jeftinija cijena tog energenta kao i daljnji razvoj plinske mreže. Prilikom potpisivanja ugovora Pećušak je naglasio da HEP Plin ovim nastavlja s dugoročnom strategijom zauzimanja što bolje pozicije na plinskom tržištu kako u dijelu distribucije tako i u opskrbnom dijelu tržišta.

Direktorica Krakoma Katarina Posilović je podsjetila da je potpisivanjem ugovora dovršen dvogodišnji proces prodaje udjela društva Krakom HEP Plinu, državnoj firmi koja je preuzela obveze daljnjeg ulaganja.- HEP Plin se između ostalog obvezao nastaviti s investicijama u mrežu i modernizacijom cjelokupne mreže što će svakako biti od velike koristi za naše stanovništvo, za naše potrošače. Ujedno će osigurati i opstojnost i dalji nastavak opskrbe plinom naših potrošača. Od onih u samoj gradskoj jezgri do disperziranih po pojedinim brežuljcima - završila je Posilović.

Gradonačelnik Gregurović, je podsjetio da je Gradsko vijeće svojom odlukom prije dvije godine omogućilo pokretanje cijelog procesa pronalaska strateškog partnera te naglasio razloge zbog kojih se krenulo u ovaj proces. - Nakon što je svima koji žele dobro Krapini i njenim mještanima bilo jasno što se događa na plinskom tržištu, da kreće liberalizacija tržišta, krenuli smo maksimalno ozbiljno i odgovorno u proces pronalaska strateškog partnera. Što se tiče HEP grupe moram priznati da smo uistinu zadovoljni da smo strateškog partnera pronašli upravo u HEP grupi s obzirom da je to i državna tvrtka koja širi plinski biznis, koja se širi na plinskom tržištu - izjavio je gradonačelnik Krapine te dodao da su pronalaskom najjačeg strateškog partnera osigurali stabilnost opskrbe plinom u Krapini, jeftiniju cijenu plina te daljnji razvoj plinske mreže. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook