Prethodni članak
Sljedeći članak

HEP poskupio struju Općini za 260%. Načelnik: 'Bijesan sam! Tko će to plaćati?'

"Ako će biti takvo povećanje i za domaćinstva, tko će to plaćati", pita se načelnik


U Općinu Radoboj ovih je dana stigla nevjerojatno visoka ponuda HEP-a za isporuku električne energije za 2022. godinu, što je razljutilo načelnika Anđelka Topolovca.

On se, naime, požalio na svojem Facebook profilu kako ponuda koja je stigla znači da bi cijena struje za Općinu bila 260% veća od dosadašnje.

- Ponuda HEP-a prema općini, za struju za ovu godinu, veća je za 231.125,77 kn  što je povećanje za 260%. Pitam se, ako će biti takvo povećanje i za domaćinstva, tko će to plaćati, a u konačnici i zbog čega bismo plaćali toliku cijenu struju? HEP gomila dobit, a mi svi nek plaćamo! Od kud? Tko će sa takvim cijenama ostati van granica siromaštva? Hoće li napokon netko u ovoj državi početi razmišljati tko to i zašto diže cijene? Po kojim kriterijima? Koji su razlozi? Ok, općina će platiti, ali kako će svoje rate plaćali naši sumještani koji imaju mizerne mirovine i plaće ispod prosjeka? Baš sam bijesan i žalostan. Izgleda da je povećanje cijena postalo IN i u trendu za javnu opskrbu u RH. Do kad ćemo to sve trpjeti? - napisao je načelnik Topolovec.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook