Prethodni članak
Sljedeći članak

HDZ PREDSTAVIO 'ŽUPANOVE BAJKE' Svažić: 'Ja ne nudim bajke već realni uzlet Zagorja'

Kandidat za župana predstavio je 7 najpopularnijih naslova knjige Županove bajke, čije su stranice prazne


Ernest Svažić, HDZ-ov kandidat za župana u Krapini je danas predstavio knjigu po nazivom 'Županove bajke'. Rekao je uvodno da je bajka jedan lijep književni oblik kojeg krasi bogati sadržaj i uglavnom sretan kraj, no da je knjiga koju danas predstavlja knjiga sa 7 naslova koja nema ni početak, nikakvog sadržaja, a kamoli sretan kraj.

– Jednostavno kao što je ledina termalne rivijere u Stubičkim Toplicama i dalje zelena, tak su i listovi županijske bajke i dalje neispisani. Radi se ovdje o izboru 7 najpopularnijh bajki, a kroz posljednje dvije dekade, najintenzivnije u periodu proteklih 8 godina, svjedoci smo toga da nam je županijsko vodstvo predstavilo jedan čitav niz bajku, bezbroj, One sve ne stanu u ovu knjigu – rekao je Svažić te nastavio: - Mi smo danas svjedoci trajnog zaostajanja KZŽ, posebice zaostajanja za susjednim kajkavskim županijama - rekao je.

- Mi smo ovdje svega pola sata vožnje do Zagreba, grada kojeg Zagorje dobrim dijelom može hraniti, no međutim zadnji smo u proizvodnji mlijeka, mesa, vina, a ako se usporedimo s drugim kajkavskim županijama, a tragičnoje i po stranim investicijama, plaćama i povlačenju sredstava iz EU fondova –  istaknuo je Svažić.

Istaknuo je da se u ovu kampanju odlučio ići zbog nikakvog odnosa prema Zagorkama i Zagorcima te da u kampanju ne ulazi s bajkama i lažnim obećanjima već ozbiljnim socijalnim i razvojnim mjerama u čijem je centru svaki čovjek i svaka obitelj.

-Moj tim i ja imamo jaku potporu Vlade RH, znanje koje Zagorkama i Zagorcima jamči dostojanstven život, ostanak mladih i nova radna mjesta – rekao je. Najavio je da će za nekoliko dana predstaviti program i ljude koji su snaga Zagorja, program za izlazak iz višegodišnjeg nazadovanja. Kazao je da ovo nije napad na nikoga osobno, već da je ovaj performans činjenično potkrijepljen stav prema lošem županijskom vodstvu.

- Za mene je politika čast, služenje ljudima, ne vladanje. To znaju svi koji me poznaju i sa mnom surađuju. Ja ne nudim bajke, to od mene nikada neće čuti, nudim korake za realni uzlet Zagorja, moj tim i ja jamčimo da bu Zagorje prvo – izjavio je HDZ-ov kandidat za župana.

Zainteresiranima je podijelio knjigu i najavio da će idući tjedan predstaviti drugu ediciju, koja će imati puno manje stranica, ali bit će znatno bogatija sadržajem.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook