Prethodni članak
Sljedeći članak

Hanžek i dalje 'prvi planinar'


Dosadašnji predsjednik Hrvatskog planinarskog društva „Oštrc“ Zlatar bit će predsjednik ove udruge i u idućem četverogodišnjem mandatnom razdoblju. Tako su jednoglasno odlučili sudionici izborne sjednice, održane 5. lipnja, u planinarskoj kući na Majeru. Dopredsjednik je planinarski doajen Marijan Čorić. a tajnica Branka Štahan.

Govoreći o dosadašnjim aktivnostima Hanžek je spomenuo kako se tijekom 2021. godine planinarilo po Gorskom kotaru, Kalniku, Velebitu,  po starim gradovima Ivanščice, organiziran je noćni uspon na Ivanščicu i  hodočastilo se u Mariju Bistricu. Organizirani su planinarski pohodi na Karavanke, Kamniško- Savinjske i  Julijske alpe, a visokogorska  sekcija Društva petodnevnim pohodom po masivu Monta Rosa osvojila je najviši vrh Švicarske  Dufoursptize.

Zlatarski planinari i dalje će dio aktivnosti ostvarivati  na uređenju planinarske kuće na Majeru i okolice. Tako je prošle godine uređeno dječje igralište sa ljuljačkom i toboganom, a  na prijedlog člana, Jurice Petrića, koji je sve organizirao i financijski potpomogao , postavljeno  je raspelo na livadi Majer. Produbljeno je i očišćeno jezerce kod izvora i puštene su ribe, postavljen je  most i ograda, a na Oštrcgradu s jarbola se vijori hrvatska zastava.  

U sklopu projekta „Po starim gradovima Ivanščice“, sredstvima dodijeljenim   iz Javnog natječaja za financiranje udruga na području Grada Zlatara, izrađen je  dnevnik Planinarski put „Po starim gradovima Ivanščice“ , te su  izrađeni i postavljeni  putokazi planinarskog puta. U planu je  nabava novog inventera (pretvarača) za solarno napajanje električnom energijom i obnova postojeće fasade na planinarskoj kući. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program