Prethodni članak
Sljedeći članak

Gregurović: Pred nama je najljepše i za srce najtoplije doba u godini

Bogat program „Prosinca u Krapini” vraća se u punom obimu


Najljepše doba u godini tek što nije počelo, a Krapinčankama, Krapinčanima i njihovim gostima uljepšat će ih manifestacija „Prosinac u Krapini” koja se nakon dviju pandemijskih godina vraća u punom obimu.

Gradske će ulice ponovo zasjati čarobnim sjajem stotina lampica, širit će se miris čokolade, fritula, kuhanog vina, a radost i ljepotu Došašća upotpunit će brojna, gotovo svakodnevna blagdanska događanja.

- Došašće, ili advent, vrijeme je koje mnogi smatraju i nazivaju najljepšim i za srce najtoplijim u godini i to s razlogom. Svima nam trebaju ljubav, toplina i razumijevanje, vrijeme s obitelji, a upravo pred kraj godine, tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana, za to nam se pruža prilika. Drago mi je što ćemo ovogodišnje blagdane provesti bez mjera i ograničenja, družiti se i zabavljati kao što smo to nekada radili, stoga smo se mi u Gradu i gradskoj Turističkoj zajednici potrudili našim sugrađanima ponuditi brojne sadržaje i time im ove dane učiniti još ljepšima – rekao je gradonačelnik Zoran Gregurović.

Da će ovogodišnji Prosinac u Krapini doista biti nešto posebno dokazuje i program koji počinje u petak, 25. studenog koncertom KUD-a Iliraca i gostiju u 19 sati u Maloj dvorani POU Krapina.

Idućeg dana, u subotu, 26. studenog program počinje već u jutarnjim satima. 1. božićnom radionicom, igraonicom i pričaonicom DND Krapina od 10 sati. Popodne je rezervirano za Kino Krapina gdje se u 17 sati prikazuje animirani film Lola i velika tajna, a u 21 drama Sigurno mjesto.
U 19 sati kod glazbenog paviljona u Parku Matice hrvatske upalit će se 1. adventska svijeća uz popratni glazbeni program na kojem nastupaju: Zbor „Bolji svijet“, Dječji vrtić „Mali kaj“, profesori Glazbene škole pri OŠ Augusta Cesarca i KUD Krapina, a nakon paljenja svijeća slijedi The Sway Bend.

U srijedu, 30. studenog u plavoj dvorani Gradske knjižnice predviđena je HAIKU večer od 18 sati, dok će na istoj lokaciji u četvrtak, 1. prosinca od 9 do 11 sati biti održan susret roditelja, beba i djece pod nazivom Librići.

Tradicionalni brzopotezni šahovski turnir održat će se u petak, 2. prosinca u 17 sati u restoranu KTC, a u 18 sati u Galeriji grada Krapine otvara se izložba božićnih jaslica „H štali na slami se rodile diete“.

U subotu, 3. prosinca na Trgu Ljudevita Gaja od 9 do 13 sati održava se Krapinski medeni sejem, a u OŠ Augusta Cesarca održat će se 2. božićna radionica, igraonica i pričaonica DND-a Krapina od 10 sati. Također, od 10 sati na poligonu u Mihaljekovom Jarku predviđen je program Krapini za rođendan Odreda izviđača Hrvatsko zagorje Krapina. Kino predstave održavaju se u 17 sati kada je na rasporedu animirani 3D film Čudesan svijet i u 21 sat prikazivanjem ratne drame Šesti autobus.
Kod glazbenog paviljona u Parku Matice Hrvatske u 19 sati pali se 2. adventska svijeća uz prigodan glazbeni program u kojem nastupaju Dječji vrtić Gustav Krklec Krapina, zbor mladih Župe Sv. Nikole biskupa „Gaudium Domini“, Zbor Udruge umirovljenika Krapina „Gajev spomenek“ KUD Krapina te CURE IZ CENTRA.

U ponedjeljak, 5. prosinca u župnoj crkvi sv. Nikole u 18 sati počinje 28. festival Orgulje Heferer, a u utorak, 6. prosinca će se u župnoj crkvi održati sveta misa povodom blagdana sv. Nikole Biskupe. U Festivalskoj dvorani Krapina predviđen je svečani program povodom Dana grada Krapine. U plavoj dvorani Gradske knjižnice u 17 sati predstavit će se Zavičajna zbirka Antuna Kozine uz goste, a u 19 sati u Festivalskoj dvorani Krapina održat će se koncert kajkavskih popevki Višnje Korbar „Rođena vu Krapini“.

U plavoj dvorani Gradske knjižnici u 18.30 sati, srijeda, 7. prosinca bit će rezervirana za program Čitateljskog kluba „Priče iz šalice” – Nobelovci.
U četvrtak, 8. prosinca u plavoj dvorani Gradske knjižnice u 18 sati predstavit će se pjesnička zbirka DJEDOMIR Božidara Brezinščaka Bagole, a u 20 sati u Festivalskoj dvorani na rasporedu je kazališna predstava „Guja u njedrima” Gradskog kazališta Požega.

U Maloj dvorani POU-a Krapina u petak, 9. prosinca u 17 sati se otvara godišnja izložba Likovnog društva „Ernest Tomašević“ Krapina i gostiju, a u glazbenoj dvorani SŠ Krapina u 18 sati proglasit će se najbolji sportaši i sportašice Grada Krapine. U Festivalskoj dvorani POU-a Krapina bit će premijera predstave “Coparnice” u izvođenju KUD-a Krapina uz goste Amatersko dramsko kazalište Sveti Križ Začretje s predstavom “Pri fizijatru h Toplica”, glazbeni dio programa - Miljenko Golub uz klavirsku pratnju Predraga Kranjčeca.

U subotu, 10. prosinca u OŠ Augusta Cesarca od 10 sati na rasporedu je 3. božićna radionica, igraonica i pričaonica DND-a Krapina, a u 12 sati ispred škole starta kružna utrka ulicama grada Krapine „9. krapinski cener“. U mjesnoj zajednici Mihaljekov Jarek u 18 sati održava se turnir u beli. U kinu se u 17 sati prikazuje animirani film Čudesan svijet, a u 21 sat Marginalci, a u Parku Matice Hrvatske kod glazbenog paviljona pali se 3. adventska svijeća uz prigodan glazbeni program na kojem nastupaju Dječji vrtić „Sunčica“, OŠ „Ljudevit Gaj“ Krapina, KUD „Naša lipa“ Tuhelj, KUD Krapina i MIA DIMŠIĆ.

U nedjelju, 11. prosinca u Festivalskoj dvorani u 17,30 sati nastupaju Krapinske mažoretkinje, a u srijedu , 14. prosinca na dječjem odjelu Gradske knjižnice predviđen je storytelling i radionica za djecu ČIČA-MIČA. Također, u Gradskoj knjižnici u 18,30 sati u četvrtak, 15. prosinca održat će se dječje radionice s temom Šegrta Hlapića i Mace Papučarice, a u petak je na repertoaru 10. maraton kratkometražnog filma u Maloj dvorani POU Krapina.

U subotu, 17. prosinca u OŠ Augusta Cesarca u jutarnjim satima održat će se 4. božićna radionica DND-a Krapina, a kinu se u 17 sati prikazuje dječji film Kapa, a u 21 sat 3D film Avatar: Put vode.
Zadnja, 4. adventska svijeća uoči Božića zapalit će se u 19 sati u Parku Matice hrvatske, a to će uveličati nastupi OŠ Augusta Cesarca, dječjeg zbora Župne crkve sv. Nikole biskupa „Isusovi anđeli“, DND-a Petrovsko, KUD-a Ilirci, KUD- a Krapina i ŠKOLE ROCKA I MODERNE GLAZBE KRAPINA.
Božićno-novogodišnji koncert Gradskog puhačkog orkestra Krapina na rasporedu je u nedjelju 18. prosinca u Festivalskoj dvorani Krapina u 17 sati, dok će u srijedu, 21. prosinca biti upriličena dječja božićna radionica na dječjem odjelu gradske knjižnice.

Petak, 23. prosinca rezerviran je za kino pa će se tako u 18 sati prikazati animirani film Mačak u čizmama: Posljednja želja, a u sati I Wanna Dance with Somebody: Film o Whitney Houston.

U ponedjeljak, na Štefanje, 26. prosinca u Festivalskoj dvorani u 16 sati počinje koncert Općinske limene glazbe Petrovsko – Špoljari, dok je u 19 sati u crkvi sv. Katarine Aleksandrijske previđena sveta misa i 29. božićni koncert „Radujte se narodi“.

U srijedu, 28. prosinca u Plavoj dvorani Gradske knjižnice Mario Filipi u 18 sati predstavlja nove crtice iz Teslina života „Tesla ispod paučine”. Predstava za djecu „Djed Mraz” održat će se u četvrtak, 29. prosinca ispred Festivalske dvorane u 19 sati.

Petak, 30. prosinca u kinu se emitiraju dva filma. Prvi je animirani film Mačak u čizmama: Posljednja želja u 18 sati i romantična komedija Vjenčanje za umrijeti koji je na rasporedu u 20 sati, a u 19 sati u podrumu Župnog dvora počinje 10. krapinska božićna priča.

Posljednjeg dana 2022. godine na Trgu Ljudevita Gaja u Novu godinu Krapinčanke i Krapinčane uvesti će grupa „Kumovi” uz spektakularan vatromet.

Svete mise zornice u vremenu Došašća na rasporedu su svaki dan u 6,00 sati u Župnoj crkvi sv. Nikole biskupa u Krapini.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook