Prethodni članak
Sljedeći članak

Gredičak: "Jedna od 8 naših medicinskih sestara je pozitivna na koronavirus"

Ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice Davor Gredičak je kazao kako je samo jedna medicinska sestra pozitivna od njih 8, koje su bile u neposrednom kontaktu sa prvozaraženom


Ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice Davor Gredičak je kazao kako samo jedna medicinska sestra pozitivna od njih 8, koje su bile u neposrednom kontaktu sa prvozaraženom. – Znate da je u Stubičkim Toplicama u petak zabilježen prvi slučaj COVID – 19 pozitivne osobe, naše medicinske sestre. Poduzete su sve epidemiološke mjere u svrhu zaštite i pacijenata i osoblja. Stavljeno je u izolaciju 17 medicinskih sestara i 2 doktora. Napravljena su u međuvremenu testiranja 2 doktora, 8 medicinskih sestara i kod 2 osobe koje su dio pomoćnog osoblja. Svega je jedna medicinska sestra pozitivna od tih 8 medicinskih sestara koje su bile u neposrednom kontaktu sa prvozaraženom. Moram napomenuti, što se tiče pacijenata, kod njih su također poduzete sve mjere, napravljeno je i jedno testiranje kod pacijentice koja je dobila visoku temperaturu, ali je utvrđeno da je to zbog uroinfekta i njezin nalaz je negativan. Što se tiče daljnjih mjera, mi ćemo pratiti situaciju kod osoba koje su u samoizolaciji, trenutno nemaju nikakvih simptoma i bolnica sa vrlom malim brojem pacijenata funkcionira i dalje – istaknuo je Gredičak.

Epidemiolog Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko – zagorske županije Ivan Lipovac je rekao kako je traženje kontakata zaraženih jako zahtjevan posao. - Mi i dalje radimo na tome da tražimo kontakte zaraženih. To nije zaista lako jer ljudi, kad čuju da im je nalaz pozitivan, su pod stresom i u tom trenutku se im je teško prisjetiti svih kontakata koji su im bili prethodno u blizini. Zato ih mi pokušavamo smiriti i kažemo im da si daju vremena. Nama je traženje kontakata veoma bitno jer na taj način štitimo ljude. Nakon što dobimo spisak bliskih kontakata, mi krećemo u potragu za njima i uputimo ih što im je dalje za činiti - kazao je Lipovac.

Na današnjoj pressici Županijskog stožera civilne zaštite uručeno je 60 zaštitnih vizira Domu zdravlja Krapinsko – zagorske županije koje su izdradili djelatnici i učenici Srednje škole Krapina. Ravnateljica Doma zdravlja KZŽ Nada Dogan se je zahvalila na donaciji i kazala je kako će im to uvelike pomoći u obrani od koronavirusa. - Ja se zahvaljujem na ovoj donaciji koju nam je darovala Srednja škola Krapina. Sigurno da će nam to jako dobro doći u ovoj protiv koronavirusa. Naši liječnici u primarnoj zdravstvenoj zaštiti su prvi na liniji obrane i dosad smo imali 6 liječnika u izolaciji. Svi su se danas vratili na posao i njihovi rezultati su bili negativni. Mi se trudimo da provodimo mjere koje su po preporuci epidemiologa i zdravstvene službe – zahvalila se je Dogan.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook