Prethodni članak
Sljedeći članak

GREBLIČKI: 'Ovu prvu fazu, koja nam je potreba za nove investitore, planiramo realizirati do sredine iduće godine'

U gospodarskoj zoni u Velikom Trgovišću primjetan je jači gospodarski zamah. Gospodarstvenici grade hale, a Općina im sa osam milijuna kuna osigurava potrebnu infrastrukturu


Ono što bi svakog veselilo, a to je da može reći da je u njegovoj općini ili gradu živnulo gospodarstvo, mogu reći stanovnici općine Veliko Trgovišće. Naime, uz postojeće gospodarske objekte u tamošnjoj gospodarskoj zoni grade se, priprema dokumentacija ili završava gradnja novih gospodarskih objekata. Vezano uz to, nakon završetka radova Aglomeracije Zabok koje je provodio Zagorski vodovod, Općina Veliko Trgovišće krenula je u intenzivniju uređenje zone u što se namjerava uložiti čak osma milijuna kuna.

'Krenuli smo u finalizaciju sjevernog dijela zone do rijeke Horvatske. Otkupljena je preostala zemlja potrebna za izgradnju ceste i krenulo se na uređenje infrastrukture. Trenutno se gradi oborinska kanalizacija, potom će biti u izgradnji sustav optike i na kraju izgradnja ceste s popratnim sadržajima, a u to ulaze nogostupi, biciklističke staze, rasvjeta i sve ostalo potrebno, otkrio je načelnik Općine Veliko Trgovišće Robert Greblički.

Evo kako do osam milijuna kuna


Vrijednost radova kojima će se omogućiti sva potrebna infrastruktura postojećim, najavljenim i budućim gospodarstvenicima je oko osam milijuna kuna. Dio novca ostvaren je putem sufinanciranja Ministarstva gospodarstva, dio su vlastita sredstva Općine, a za dio će se uzeti HBOR-ov kredit za poduzetničke zone. No, namjera je i da se sljedeće godine, s obzirom na informaciju o ozbiljnijem novcu namijenjenom gospodarskim zonama u jedinicama lokalne samouprave, participira i tu tom dijelu. 'Nadam se da ćemo ovu prvu fazu, koja nam je potreba za nove investitore koji doseljavaju, uspješno realizirati do sredine iduće godine, kaže načelnik Greblički.


Do ožujka i reciklažno dvorište


U toj istoj gospodarskoj zoni u tijeku su i radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta koji bi trebali biti gotovi do ožujka sljedeće godine. Iza toga slijedi tehnički pregled i otvaranje za potrebe stanovnika ove općine. 'Radovi napreduju uredno, a riječ je o pripremnim radovima izrade ograde, tu su i radovi na pripremi infrastrukture, pripremaju se priključci, posteljica je napravljena i kreću pripreme za asfaltiranje, odvodnju i nadamo se da će nas vrijeme poslužiti i da ćemo ovaj projekt uspjeti uspješno realizirati, kaže načelnik Greblički. Riječ je o projektu kojeg sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a ukupna vrijednost s pristupnom cestom i svom popratnom infrastrukturom je 6,78 milijuna kuna. Razliku do ukupnog iznosa platit će Općina Veliko Trgovišće.



Završeno je i uređenje stazica na starom dijelu groblja, novi dio namjerava se napraviti kroz zimu. Riječ je također o projektu koji se sufinancira europskim novcem preko LAG-a 'Zeleni bregi' od kojeg je dobiveno 15.000 eura, a ostatak će također biti financiran iz općinskog proračuna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook