Prethodni članak
Sljedeći članak

Grbin: 'Nemam vremena sad razmišljati o ostavci jer sastavljamo Vladu'


Prema još uvijek neslužbenim rezultatima izbora, Rijeke pravde predvođene SDP-om imaju 42 mandata, čak 19 manje od HDZ-ove koalicije.


Restart koalicija Davora Bernardića imala je samo jedan mandat manje na prošlim parlamentarnim izborima. Nakon tih izbora Bernardić je podnio ostavku, pa mnogi postavljaju pitanje treba li nakon ovih rezultata i Peđa Grbin dati ostavku.


Što se tiče Grbina, faktor u kampanji svakako je bio i upliv predsjednika Zorana Milanovića u priču. Dio javnosti očekivao je da bi takvo nešto moglo biti bitan čimbenik uz ove izbore, no sami rezultati govore da do nekog pomaka u odnosu na razdoblje od prije četiri godine nije došlo, piše Index, koji je Grbina danas upitao razmišlja li o ostavci. Evo što je kratko odgovorio putem poruke:

"Ne, sastavljamo vladu pa nemam vremena za drugo", kratko je Grbin odgovorio novinaru Indexa putem poruke.

Nakon izbora govorio je kako još nije gotovo. "Ovi rezultati sigurno nisu onakvi kakve smo priželjkivali, ali su pokazali da dvije trećine građana želi promjene, da nije zadovoljno onime što se u Hrvatskoj događa i mi ih nećemo iznevjeriti", kazao je.

Najavio je dane, tjedne, a možda i mjesece razgovora za sastavljanje vlade, uz naglasak da će ti razgovori "završiti promjenom koja će Hrvatsku učiniti boljom zemljom, bez korupcije, koja se brine za svoje ljude, mirovine, plaće, vrtiće...", podsjeća Index.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook