Prethodni članak
Sljedeći članak

GRBIN: 'Lokalna vlast uz potporu HDZ – ovog Ministarstva uprave čini sve da sruši referendum o Slamarici'


Saborski zastupnik SDP – a i potpredsjednik Saborskog odbora za ustav Peđa Grbin družio se danas s mještanima Stubičkih Toplica, a povodom daljnjih aktivnosti ustrajanja SDP – ovog ogranka Stubičkih Toplica o zaštiti Slamarice.

Grbina su ugostili potpredsjednik Hrvatskog sabora i saborski zastupnik SDP – a Siniša Hajdaš Dončić te predsjednica topličkog ogranka SDP – a Sabina Frgec. Hajdaš Dončić istaknuo je kako je upravo Peđa Grbin sa svoje stručne strane pomagao općinskom ogranku u akciji zaštite javnog dobra, odnosno Slamarice.

Nakon prikupljanja potpisa potrebnih za raspisivanje referenduma o zaštiti Slamarice kao kulturnog dobra od lokalnog značaja i odbijanja prijedloga od strane Ministarstva uprave, slučaj je trenutnu na Ustavnom sudu. – Čekamo odluku Ustavnog suda. No, danas je javno predstavljanje izmjena i dopuna prostornog plana i zabrinjavajuće je da prema njemu Slamarica više nema zaštitu koju je imala do sada pa se postavlja pitanje koje su stvarne namjere novog vlasnika sa Slamaricom. Novi vlasnik izjavljuje da će Slamaricu obnoviti kako je nekada bila, no ova izmjena baca sumnju hoće li to zaista učiniti. Novim prostornim planom ne treba se graditi ovakav restoran kakav je bio, to je područje u građevinskoj zoni i može se graditi bilo što – pojasnila je Sabina Frgec, koja i dalje ustraje u borbi da se raspiše referendum kojim bi se Slamarica proglasila kulturnim dobrom i samim time zaštitila od nestajanja.

Podršku u tome dao je Peđa Grbin, kojega je toplički ogranak SDP – a za pomoć zamolio prije godinu dana, kada se kretalo u inicijativu. – Kao osobi koja dolazi iz Pule, grada poznatog po stotinama kulturnih spomenika, nejasna mi je nebriga lokalne vlasti za jedan ovako divan objekt koji je i dalje simbol stubičkog kraja. Lokalna vlast uz potporu HDZ – ovog Ministarstva uprave čini sve da sruši ovaj refenrednum, a moje je da svojim kolegicama i kolegama i svim građanima Stubičkih Toplica, njih više od 20 posto koji su podržali referendum, pomognem da do njega i dođe – rekao je Grbin te istaknuo kako se nada brzoj i pozitivnoj odluci Ustavnog suda, jer, kako kaže, Slamarica zaslužuje zaštitu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook