Prethodni članak
Sljedeći članak

Grbin: Da su rezultati bili drugačiji, taj gnjus bi poništio izbore


Predsjednik SDP-a Peđa Grbin sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare s početkom u 15:30 u središnjici stranke na Iblerovom trgu, donosi Index.

Predsjednik SDP-a komentirat će priopćenje i upozorenje Ustavnog suda. Podsjetimo, Ustavni sud zabranio je Zoranu Milanoviću da bude mandatar ili premijer čak i ako podnese ostavku.

"Gospodinu Šeparoviću bih preporučio da pročita Ustav. Ne mora čitati daleko. Ustav kaže da narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika. Narod je svoje zastupnike izabrao u srijedu. Nama su neke stvari bile zabranjene za govoriti i toga smo se držali, jer poštujemo institucije. Ovo što su napravili je sramota, ispod svake razine. Ovo je sramota i za riječ državni udar. Popišali su se na sve nas. Odlučili su da, bez obzira na to zakoga su ljudi glasali, da obni mogu, zato što im se hoće, promijeniti.

Kad sam ga slušao shvatio sam da bi taj gnjus, da su rezultati bili drugačiji, bio spreman izbore i poništiti. Poručujem im da odmah sazovu novu sjednicu i donesu odluku kakvu su htjeli: Jedini premijer smije biti Plenković. Poručujem im - neće vam proći.

Ovo nije povijesna prilika, ovo je povbijesna nužnost da bagru i bandu spriječimo. Svatko tko nakon ovog legne s HDZ-om, mora biti svjestan da ih čeka ista odluka i ista sudbina. Ustavni sud je danas pokazao da je sam sebi spreman produžiti mandat do kada god treba, rekao je Grbin.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook